Daca nu exista intelegere atunci iesirea din indiviziune se va face in instanta de judecata adica pe calea cea mai complicata atat dpdv al timpului cat si al cheltuielilor intrucat se vor adauga cheltuielile cu avocatii.
Cel mai simplu, rapid si ieftin este la notariat.
MUltumesc pentru raspunsuri. Terenul este putin si parcelat, parcelele sunt mici si la distanta una de alta. Pt fiecare parcela am inteles ca tr scos certificat fiscal. Pana acum arendas a fost preotul satului care d 8 ani dezile a dat banii pe teren numai surorii mele noi neavand actele de proprietate facute dupa decesul parintilor nostri. Anul acesta l-am notificat sa ne dea fiecareia jumatate din ce ne revenea pt ca urma sa facem succesiunea, insa nu a tinut cont. Este suficient daca pt moment am acea notificare scrisa pt ca macar sa il impiedic sa foloseasca tot terenul, de vreme ce eu nu sunt de acord sa i-l mai dam lui in arenda? daca il va folosi in continuare abuziv pe tot si nu doar jumatatea surorii mele?
Daca nu va intelegeti amiabil, trebuie sa rezolvati pe cale judecatoreasca,notificati arendasul printr-un executor judecatoresc, are mai multa forta juridica.