avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adresa stimulent de insertie din partea angajatorului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adresa stimulent de insertie din partea angajatorului - nelamuriri

Buna ziua!
Am revenit la serviciu cu cele 60 zile pentru a beneficia de stimulentul de inserție si angajatorul îmi ofera o adresa de genul: "Prin prezența,cofirmam faptul ca in perioada x-y (pana face copilul 3 ani jumatate ) ,nu este necesara prezenta d-voastră la locul de munca.Menționăm ca in aceasta perioada salariul si vechimea in munca nu vor fi afectate."Aceasta adresa este legală?Sunt acoperită daca stau acasă in aceasta perioada cu aceasta adresa?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:08, 15 Noiembrie 2016
Este corecta o astfel de decizia a angajatorului .
Daca imi propun sa îmi dau demisia si sa incheine CIM cu acordul părților contra salariilor compensatorii , eu pot sa renunț la CIM daca primesc stimulentul de insertie?
Nu puteti renunta la c.i.m., intrucat nu o sa mai aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit , fapt ce va conduce la sistarea platii stimulentului de insertie.
Daca renunț la CIM pentru salarii compensatorii apoi stau acasă 2-3 luni si imi gasesc de lucru la alta societate se reia plata stimulentului de inserție?
Multumesc!
Da, se poate relua plata stimulentului ... pentru astfel de situatii arfibine sa intrebati si la ANPIS.

Alte discuții în legătură

Concediere in timpul stimulentului de inserție Paularus Paularus Buna ziua Momentan sunt in CIC, iar pe 2 iunie 2018 băiatul meu va împlini 2 ani. La firma unde lucrez au fost mai multe cazuri de mame recent întoarse ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la lucru din concediu de crestere copil daianap daianap Buna ziua, momentan sunt in concediu de crestere copil, am optat pentru 1 an, tocmai pentru ca de la hr mi s-a spus ca daca aleg 1an ma voi putea intoarce ... (vezi toată discuția)
Revenire la munca din ccc, fuziune firma amariaml amariaml Sunt in concediu de crestere copil iar in iunie 2025 trebuie sa revin la munca. Numai ca firma a inceput sa treaca printr-o fuziune iar la finalul acesteia ... (vezi toată discuția)