avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarari ale presedintelui asociatiei de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarari ale presedintelui asociatiei de proprietari si asa-zisului comitet executiv

Buna ziua , as dori sa va intreb daca e legal ca presedintele impreuna cu comitetul executiv ai asociatiei de proprietari ai blocului unde locuiesc , au dreptul sa i-a hotararea sa ne trimita sa achitam prin banca intretinerea curenta , in cazul in care nu achitam la administrator mai intai sumele restante , peenalizarile si un fond de reparatii .si apoi intretinerea pe luna curenta . Se stie ca banca percepe comision pentru orice operatiune efectuata aceasta. Eu de unde recuperez sumele achitate ca , comision bancar ?
Cel mai recent răspuns: Cici Radoi , Alte profesii 09:05, 17 Noiembrie 2016
Am conturi in trei banci si va garantez ca daca mergeti la orice filiala a acestor trei banci oriunde s-ar afla in Romania, nu va percep nici un leu comision daca va prezentati cu "caramida" de bani in mana si le spuneti ca vreti sa virati cate 100, 5000 sau 10.000 lei in conturile mele. Incercati si va convingeti.
Repet, aceasta se intampla daca depuneti sumele in numerar prin foaie de varsamant si nu transferandu-i din alta banca. La fel nu o sa platiti nici un leu comision daca aveti un cont personal in aceeasi banca unde are cont si asociatia.
Nu e nici un abuz faptul ca vi se pune la dispozitie si contul bancar al asociatiei casa platiti, in afara de a plati direct la casieria asociatiei.
Domnule , imi pare rau din nou va va contrazic, dar va rog sa incercati sa depuneti ca persoana fizica , nunerar in contul asociatiei de proprrietari , la Raiffeissen Bnk si vedeti daca va percepe comision sau nu .
Schimbati contul. Sa mearga la alta banca presedintele unde poate negocia conditii mai bune
halal solutie

Nu credeti ca e mai bine ca presedintele si comitetul executiv sa renunte la acea hotarare care mie mi se pare nelegala ?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Adriantot, moderator
NU,

Sa schimbe contul la alta banca acolo unde puteti plati cum vreti si cand vreti, oricum stingerea datoriilor este in ordine cronologica. Puteti sa mergeti la orice instanta de drept din romainia si va da dreptate asociatiei, ca ordinea de stingere a datoriilor este una cronologica.
Platitiva datoriile la zi si nu veti mai avea asemenea probleme.

Alte discuții în legătură

Plata intretinere bloc teodora609 teodora609 Buna ziua As dori sa stiu daca administratorul blocului poate modifica destinatia platilor facute prin banca si anume o plata pentru intretinere curenta (fapt ... (vezi toată discuția)
Incasarea cotelor la intretinere in contul unei firme Mytro Mytro Buna ziua , Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra , sa zicem ca in cazul in care am o firma care se ocupa cu administrarea asociatiilor de ... (vezi toată discuția)
Majorari intretinere (cheltuieli comune), posibilitate anulare daca platesc restantele in totalitate croco_madness croco_madness Exista vreo cale de a scapa de plata majorarilor catre asociatiile de locatari ? Stiu ca daca voi plati la zi cheltuielile comune dupa 4 ani se prescriu , insa ... (vezi toată discuția)