avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce pasi urmeaza dupa primirea unei amenzi neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce pasi urmeaza dupa primirea unei amenzi neplatite

Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu concret care sunt pasii in cazul in care un cetatean in tara asta primeste o amenda pe care refuza sa o plateasca. De ex. refuz sa microcipez cainele, iau 10.000 lei sau cat o fi, nu o platesc pt ca mi se pare o prostie. Ce se intampla mai departe? Concret va rog. Se blocheaza conturile? Se pune sechestru pe casa? Face omul puscarie? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:34, 14 Noiembrie 2016
Daca amenda nu este achitata in termenul legal stabilit,autoritatea emitenta va declina responsabilitatea recuperarii amenzii in favoarea autoritatii fiscale teritorial responsabila
Autoritatea fiscala va introduce suma cu titlu de restanta la serviciul debite in urmarire care va deschide dosar de urmarire-initial comunica debitorului somatie de plata
Daca debitorul nu intelege nici sa achite amenda nici sa conteste in termen legal PV atunci autoritatea fiscala demareaza procedura de executare silita a debitorului,respectiv asupra bunurilor in evidenta acestuia bunuri mobile,imobile,conturi,drepturi salariale
Nu reste de preferat sa se ajunga la etapa de executare silita deoarece debitorul in prima faza are de achitat suplimentar si onorariul de executare,sau in varianta cea mai neplacuta,isi asuma riscul sa ii fie blocate conturi,drepturi salariale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare ElenaBIE ElenaBIE Buna ziua, Am primit recent o amenda pentru parcare pe spatiul verde dar eu eram numai cu roata din fata pe asa zisul spatiu verde si eram aliniata cu ... (vezi toată discuția)
Amenda judiciara daliamih daliamih Buna seara.Sotul meu a primit o amenda judiciara,in 15 decembrie 2009.Va rog sa-mi spuneti,daca se prescrie si cand.Anul trecut in vara, inca nu aparea ... (vezi toată discuția)
Amenda rat alexamariateodora alexamariateodora Ce se intampla in cazul in care nu se achita o amenda RAT, dupa primirea procesului verbal, nesemnat de contravenient? (vezi toată discuția)