avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen inregistrare Contract Individual de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen inregistrare Contract Individual de Munca

Care este termenul de inregistrare a CIM la inspectoratul teritorial de munca, cu mentionarea pe contract a acestui numar, indiferent de denumirea angajatorului. Angajare facuta incepand cu 7 Noiembrie 2016.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 15 Noiembrie 2016
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.


Codul Muncii
art.16
....
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
....

HG 500/2011
art.4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
......

In speta, daca data inceperii activitatii este data de 07.11.2016 , atunci c.i.m.trebuia inregistrat si transmis in REVISAL pana cel tarziu la data de 04.11.2016, inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca pfa Apostol Pacuta Apostol Pacuta Buna ziua, Un PFA are obligatia sa inregistreze contractele de munca la ITM? (vezi toată discuția)
Angajare retroactiva RobertR RobertR Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in doua probleme: 1. Cu cate zile in urma se poate angaja retroactiv? De exemplu suntem in data de 30.05 s-ar putea sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca diana45 diana45 Inregistrarea unui contract de munca se face cu o zi inainte de inceperea activitatii. (vezi toată discuția)