avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contestatia pe lg. 101/2016 la rezilierea unui ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contestatia pe lg. 101/2016 la rezilierea unui contract incheiat pe achizitii publice este conditionata de plangerea prealabila de pe contencios?

Intrebare: Contestatia pe lg.101/2016 (art. 53) fata de rezilierea unilaterala de catre autoritatea contractanta a unui contract incheiat intr-o procedura de achizitie publica, este supusa conditiei de a formula plangere prealabila pe legea contenciosului? Sau se merge direct la instanta? Nelamurirea pleaca de la Art. 68: " Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 134/2010, republicată, cu modificările ulterioare, şi cu cele ale Legii nr. 287/2009, republicată, cu modificările ulterioare, în măsura în care prevederile acestora din urmă nu sunt contrare". Ori, Lg. 101/2016 nu spune nimic despre obligativitatea notificarii prealabile in cazul litigiilor privind rezilierea contractelor de achizitii publice. Si nu da nici vreun termen de decadere pentru fomularea plangerii. Ca urmare, eu interpretez asa: Daca lg. 101/2016 nu prevede plangere prealabila, lg. 554, care contine prevedere contrara, respectiv obligativitatea plangerii prealabile, nu se aplica. Idem la termene: Lg. 101 nu are termene, deci termenul de 6 luni/1 an din contencios nu se aplica, rezulta ca incidenta e prescriptia generala. N-am gasit jurisprudenta. Asa ca orice ajutor e binevenit. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 00:15, 22 Decembrie 2016
Raspund tot eu. Nu este conditionata de plangerea prealabila pe contencios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de introducere actiune in contencios administrativ. Narcisa_ Narcisa_ Buna ziua, In urma cu un an de zile am depus la o institutie publica o petitie la care mi s-a raspuns, dar prin care mi s-a refuzat un drept. Institutia ... (vezi toată discuția)
Preaviz functionar public valici valici va rog sa ma ajutati. Se poate contesta preavizul la functionarul public? In ce termen?Si care este pasul urmator. Disponibilizarea s-a facut in baza OUG 68 / ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei hotarari a consiliului national pentru combaterea discriminarii ionescupasat ionescupasat Va rog sa-mi precizati daca la contestarea unei hotarari a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii trebuie sau nu trebuie sa se formuleze plangere ... (vezi toată discuția)