avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament neintabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament neintabulat

Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie . Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care tine loc de act de vanzare cumparare pentru un apartament la mansarda. Apartamentul momentan nu poate fi intabulat , procesul pentru intabulare aflandu-se pe rol ( este vorba de un apartament la mansarda unui bloc, iar plafonul de sub apartamente este ipotecat in valoare unei firme) . Cunosc o persoana care doreste sa cumpere apartamentul de la mine, in rate pe 10 ani fara avans. Aceasta persoana cunoaste situatia apartamentului si doreste sa il cumpere si sa isi asume toate costurile si obligatiile pentru intabulare si intrare in legalitate. Eu unul m-am saturat sa cheltui bani pe procese. Ideea este ca as dori sa fac un contract , o promisiune de vanzare cumparare, cu toate detaliile vis-a-vis de problemele apartamentului . In acest contract doresc sa specific ca apartamentul va intra in posesia cumparatorului la finalizarea ratelor , peste 10 ani , si totodata sa introduc o clauza prin care , daca acesta nu imi plateste ratele timp de 6 luni de zile , pierde dreptul de proprietate si primeste inapoi doar 25% din suma care platit-o. Pot sa fac acest lucru la notar ? Daca nu , este valabil acest contract sub semnatura privata cu martori ?
Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi .
Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament neintabulat razvan_george razvan_george Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie . Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care tine loc de act de vanzare cumparare pentru un apartament ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare andreea998 andreea998 buna ziua. am si eu cateva intrebari despre acest act emis de un notar public. am facut acest contract , am dat un avans , iar diferenta se va plati in rate ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune de vanzare dan_ionescu dan_ionescu am incheiat o promisiune de vanzare pentru un teren primind un avans din suma finala....acum un an a avut loc tranzactia.. Pot cere anularea promisiunii de ... (vezi toată discuția)