avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzarea unui apartament neintabulat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzarea unui apartament neintabulat

Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie . Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care tine loc de act de vanzare cumparare pentru un apartament la mansarda. Apartamentul momentan nu poate fi intabulat , procesul pentru intabulare aflandu-se pe rol ( este vorba de un apartament la mansarda unui bloc, iar plafonul de sub apartamente este ipotecat in valoare unei firme) . Cunosc o persoana care doreste sa cumpere apartamentul de la mine, in rate pe 10 ani fara avans. Aceasta persoana cunoaste situatia apartamentului si doreste sa il cumpere si sa isi asume toate costurile si obligatiile pentru intabulare si intrare in legalitate. Eu unul m-am saturat sa cheltui bani pe procese. Ideea este ca as dori sa fac un contract , o promisiune de vanzare cumparare, cu toate detaliile vis-a-vis de problemele apartamentului . In acest contract doresc sa specific ca apartamentul va intra in posesia cumparatorului la finalizarea ratelor , peste 10 ani , si totodata sa introduc o clauza prin care , daca acesta nu imi plateste ratele timp de 6 luni de zile , pierde dreptul de proprietate si primeste inapoi doar 25% din suma care platit-o. Pot sa fac acest lucru la notar ? Daca nu , este valabil acest contract sub semnatura privata cu martori ?
Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi .
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: razvan_george , utilizator 13:47, 15 Noiembrie 2016
O promisiune de vanzare cumparare este valabila si sub semnatura privata.
Faceti o promisiune bilaterala de vanzare cumparare prin act notarial.
Multumesc pentru raspunsuri. Aceasta promisiune bilaterala de vanzare cumparare se poate face fara extras CF , cum este in cazul meu ?
Promisiunea bilaterala se poate face si fara CF,numai vanzarea-cumpararea trebuie cu CF.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament neintabulat razvan_george razvan_george Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie . Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care tine loc de act de vanzare cumparare pentru un apartament ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare marinicad2002 marinicad2002 buna ziua am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui apartament la mansarda, in sibiu, in octombrie 2007, care atunci era in ... (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)