avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire in instanta timbrul de mediu masina noua
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire in instanta timbrul de mediu masina noua

Am cumparat o masina noua, euro 6, cu motor de 1.8 benzina si am platit ca sa o inmatriculez 1500ron . Inmatricularea si plata s-a facut luna trecuta.
Doresc sa imi recuperez banii dar am inteles ca nu mi se vor da decat data dau statul in judecata.

Masina nu intentionez sa o vand, o voi tine minim 9 ani.

Nu am experienta cu instantele, intrebarea mea e ce acte am nevoie si cum anume sa procedez pentru judecata, asta daca pot face asta singur, daca imi trebuie avocat - cat ar fi un onorariu decent pentru suma asta?

Cel mai recent răspuns: yoshi656 , utilizator 12:34, 23 Ianuarie 2017
Buna ziua,

Nu trebuie sa va judecati pentru a va recupera taxa.Trebuie doar sa mergeti la anaf.Aveti nevoie de copia si originalul actului de identitate, copia si originalul cartii masinii. Se retin copiile actelor. Taxa se restituie in transe. Mi s-a spus as primi prima transa, - mi-am depus aceste acte in ultima zi a lunii oct. 2016, 20% a sumei platite, in luna ian. 2017. Cautati pe net legea conform careia se restituie taxa.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2016
ethel, utilizator
Am fost. Mi-au spus ca nu se recupereaza taxa pentru masinile noi.

Ulterior a fost si unul din parinti cu o cerere in care sa-mi scrie raspunsul negativ (ca ulterior sa-l pot contesta in instanta).
Nu au vrut sa-i primeasca cererea si sa-i dea numar de inregistrare pe ea! Cum vi se pare asta?
Ce ma sfatuiti sa fac: sa trimit cererea prin posta, sa ii reclam in alta parte?
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
yoshi656, utilizator
Ce spuneti dvs este gresit. Am primit raspuns oficial ce cerere mea a fost respinsa, motivarea nu e clara (nu o pot atasa aici). Deci trebuie sa merg in instanta.
Rugamintea mea, e cine ma poate indruma (care sunt pasii in mare) pentru a ma judeca cu ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu Remus47 Remus47 Am platit timbru de mediu in ian .2014. Stiam ca se restituie aceasta taxa , dar la ANAF scrie ca taxa de mediu este inca in viguare si ca cei care au platit ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu, recuperare Remus47 Remus47 Am platit timbru de mediu in ian .2014. Stiam ca se restituie aceasta taxa , dar la ANAF scrie ca taxa de mediu este inca in viguare si ca cei care au platit ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare platita in 2007 iaminm iaminm buna ziua in luna oct. 2007 am achizitionat un autoturism din Germania si am platit taxa de poluare care era la cea vreme si era de aprox 1000Eur din cate ... (vezi toată discuția)