avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abandon de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abandon de familie

Exista o hotarare prin care se recunoaste divortul si un acord facut intre parti prin care una dintre parti se obliga la plata pensiei de intretinere pt minori fata instantei intr.o alta tara si in Romania instanta recunoaste divortul printr.o hhotarare...insa nu este recunoscuta de instanta romana si plata pensiei alimentare... se poate inainta o plangere pt abandon de familie? Adica: instanta poate solutiona aceasta cauza doar prin faptul ca exista un acord intre parti facut la o instanta straina...?
Cel mai recent răspuns: indiraindii , utilizator 16:45, 15 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Solicitati intai stabilirea pensiei decatre o instanta ROMANEASCA sau sa fie recunoscuta sentinta din acea tara si apoi puteti formula plangeri penale.
Consultati un avocat care sa va indrume.
Multumesc... deci acordul facut in alta tara trebuie recunoscut in Romania...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere sentinta din strainatate aikilina aikilina Scuze ca postez din nou aceeasi intrebare dar ma gandesc ca nu am ales bine categoria din forum din moment ce nu primesc niciun raspuns...#-o Sentinta de ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere intre soti paraga paraga buna ziua. speta e urmatoarea. in romania x introduce actiune de divort impotriva lui y. y prin reconventioanal cere desfacerea castoriei si obligarea lui x la ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort MariaSeresan MariaSeresan Buna...Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate,am fost casatorita cu un cetatean german si am divortat.Ptr un pasaport nou am nevoie de sentinta de ... (vezi toată discuția)