avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Litigiu cu conducerea ASF privind RCA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Litigiu cu conducerea ASF privind RCA

Sunt momentan in litigiu cu ASF, in ceea ce priveste plata politelor RCA. Indiferent la ce companie ma asigur , trebuie sa scot mai multi bani din buzunar, asta in contextul in care eu nu am dauna pe polita de 12 ani, si sunt incadrat in bonus.
Companiile de asigurari sunt vorbite intre ele , au facut un adevarat cartel, intelegere tacita , astfel ca oriunde ma asigur, platesc mai mult , chiar daca sunt in bonus 10. Am scris conducerii ASF, si mi s-a comunicat ca prevederile legale conf. normei 23/2014, au fost respectate de asiguratori, deoarece in baza de date CEDAM sunt cu B10.
Deci pe polita RCA scrie clar B10 , dar pe factura fiscala platesc intotdeauna mai mult fata de polita precedenta , adica sunt incadrat in malus. Asta e prosteala pe fata. In cazul meu bonus este numai in teorie , in practica nu se aplica, deoarece mi se ia bani in plus la fiecare polita reinoita.
Am scris la Consiliul Concurentei, Secretariatului Gen. al Guvernului , ANAF, si raspunsul a fost unul singur: numai ASF are atributi/competenta in cee ce priveste aplicarea normei 23/2014 Titlul 1 , Capitolul 1, Art. 2, punctul 2.
Am cerut conducerii ASF, sa impuna companiilor ce vand RCA, sa faca publice bazele de date, asa cum este in statele occidentale, pt. a vedea cine are reducere de pret, deci cine are intradevar acces la bonus. Dar nu am reusit decat un dialog de tip autist.

Intrebarea mea pt. un avocat specializat in drept penal, nu civil, ma poate indruma, ce si cum, pot aduna elementele, pt. a intruni conditile, in care as putea depune o plangere pe art. de CP, impotriva acestui Director din cadrul ASF ? ASF ma trimite la asigurari sa le cer metoda de calcul , iar eu i-am spus ca nu ma intererseaza sa ma lupt cu companiile de asigurari. ASF trebuie sa apere interesele cetatenilor , asiguratilor , nu ale companiilor private ce vand RCA in Ro. ASF fiind platit de cetateni prin taxe si impozite , nu de asigurari.

Termenul de bonus malus trebuie aplicat pe tot teritoriul UE la fel: ai dauna, esti pe malus , deci platesti mai mult la urmatoarea polita , nu ai dauna , ai bonus, adica reducere de pret.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:57, 18 Februarie 2017
Dupa scandalul asigurarilor RCA si impunerea plafoanelor maxime si minime se pare ca bonusul a disparut.
Nu se stie ce va fi dupa ce trece perioada de 6 luni de plafonare.
Pana la urma au rezolvat in stil romanesc, plafonam la transportatori si marim la persoane fizice.
Daca a scazut pretul asigurarii RCA la camioane au scazut si pretul la transportul marfurilor? Nu prea cred!
Am reusit/obtinut reducere de pret la plata politei RCA , pentru prima data in acest stat de drept . Si una foarte consistenta. M-am luptat cu conducerea ASF circa 6 luni , si am castigat litigiul , fara a intenta vre-un proces penal conducerii acestei institutii guvernamentale . Am rezolvat-o prin dialog, in civil .
Imaginati-va de cati bani am fost jefuit de companiile de asiguari, si ele continuau daca eu eram pasiv, daca nu ma luptam cu ei , plateam ca dobitocul aiurea an de an bani in plus degeaba.
Mentionez ca am platit in cursul anilor, mii si mii de euro la camioane , autoturisme, bani aiurea .

Nici-un avocat din Ro, cu toate ca am cerut in mod public acest lucru , nu a avut curajul, nu sa ma asiste, dar macar sa vina cu un sfat.

Va doresc o zi placuta.

Felicitari!=D>
Atunci cand ai dreptate si argumente trebuie sa mergi "pana in panzele albe".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Rca este obligatoriu dar in acelasi timp nu sunt lasat sa imi fac rca DomnDragos DomnDragos Am avut pana anul asta RCA obligatoriu la o companie de asigurari , ei mi-au facut o oferta de prelungire ,dupa care, dupa o saptamana cand trebuia sa platesc ... (vezi toată discuția)
Rca: cum se poate regla clasa bonus malus imediat după vânzarea unei mașini? cumpărătorul autoturismului meu a produs o daună iar eu am aflat doar când am fost afectat VC-tin VC-tin Buna ziua,cum se poate regla clasa bonus malus daca in urma vanzarii unui vehicul cumparatorul a produs o dauna iar eu am aflat deabea dupa un an si doua luni ... (vezi toată discuția)