avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Unde se duce procentul de 2% ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Unde se duce procentul de 2% ?

:(Buna ziua,

Sunt functionar public.Ma intereseaza ce este de fapt acel 2%:-/ .Este optiunea noastra care ii va fi destinatia?Sau ne poate obliga institutia unde sa-i dam?:O.S-au daca nu vreau sa-i dau ce se intampla?:tomato:
Eu personal nu am primit niciodata acest 2%.:(
Se da lunar?Anual?:help:

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mara.s , utilizator 20:07, 31 August 2009
Conform Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice pot să redirecţioneze în fiecare an 2% din impozitul pe venit, plătit în anul anterior, către o entitate nonprofit (organizaţie non-guvernamentală). Practic, cetăţeanul dictează statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul sau. Este o metodă de a sprijini un ONG şi nu costă nimic!

La acest moment as mai putea face ceva in acest sens?Adica vreau sa dau cei 2% pentru invatamant sau programe scolare care sa sustina dezvoltarea invatamantului romanesc...sau pentru cercetare...are cineva vreo idee ? :yes:
Pentru anul fiscal 2008, contribuabilii au posibilitatea de a dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil, datorat pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit, in conformitate cu prevederile art. 57 si art. 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru sponsorizarea unei entitati nonprofit, contribuabilii vor depune, la administratia financiara de domiciliu, formularul 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual. Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2008, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Formularele pot fi depuse si prin posta, prin scrisoare recomandata, recipisa obtinuta de la oficiul postal reprezentand dovada depunerii declaratiei/cererii in termenul legal prevazut.

Termenul legal pentru depunerea declaratiilor de venit este 15 mai 2009, dupa expirarea acestuia contribuabilii fiind decazuti din dreptul de exercitare a acestei optiuni.

formular si modalitate de completare gasiti www.smurd-cluj.ro/cerere_2_la_suta.pdf

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)
Despre decl.200 ndan57 ndan57 am o nelamurire in legatura cu dcl.200. m-am uitat pe pagina anaf dupa descarcarea decl. si acolo scrie ca nu trebuie complectata daca avem venituri numai din ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare microintreprindere prest prest Buna ziua Cum se poate face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20%din impozit se calculeaza pt.fiecare trimestru si trebuie virata ... (vezi toată discuția)