Buna ziua,
am inchiriat mai demult o garsoniera de la o batrana care din pacate a decedat. Politistii au zis sa stau in continuare in garsoniera pana se gasesc rudele care sa accepte mostenirea.
A durat 18 luni(1 an jumatate) si rudele au fost gasite tot de mine pe baza unei scrisori trimise.
Acum, din cauza cheltuielilor cu mostenirea, rudele batranei ar cam vrea chirie pe perioada de 18 luni cat chipurile am stat eu acolo, iar suma este considerabila. Din punctul meu de vedere, nu m-am folosit mereu de garsoniera pentru ca nu mai am avut servici in acel oras.
Cat de mare au dreptate rudele batranei sa-mi ceara banii daca contractul nici macar nu era inregistrat la FISC?
Multumesc pentru raspuns. Asta este invatatura de minte sa nu ma mai zbat pentru altii.
Cum fac ca sa nu se mai considere ca stau in continuare acolo?
Cui sa dau cheia? Lor nu cred ca pot sa le dau pentru ca nu sunt inca proprietari si din ce vad tot amana sa incheie actele. Cineva imi spunea sa las pe proces verbal la politie.
Intreb mai ales ca am o temere: nu am cum sa ii verific ca sunt rude care au drept sau nu.
Am inteles ce mi-ati spus, problema este ca ei ma tin blocat in contractul asta, iar mie nu imi trebuie neaparat garsoniera.
Mi-au spus expres sa nu dau cheia la nimeni, iar ei intre timp tot amana sa isi rezolve problema proprietatii.
Cui dau cheia ca sa se termine contractul? (sa nu se mai considere ca stau in continuare acolo)
Eu le-as da cheia lor, dar eu nu ii pot verifica ca sunt fix rudele care au dreptul sa mosteneasca.