avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... M-a scos datoare la magazinul unde lucrez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

M-a scos datoare la magazinul unde lucrez

Buna ziua! Lucrez la un magazin alimentar in schimburi cu o cumnata. O zi da, o zi nu, de la 7.00 la 19.00. Ne-a facut inventarul dupa 4 ani si ne-au scos datoare cu 62000 RON. Eu, cel putin, mi-am facut munk cinstit si nu sunt vinovata de lipsa acestei sume. Ne-a constrans sa semnam un proces verbal prin care recunoastem lipsa acelei sume. Eu personal nu am semnat nicicand un stat de plata, nu mi-au dat niciodata contractul, desi cotizez pentru 8 h pe zi si lucrez 12. Doar atat, am semnat anual pentru banii de concediu. Cat despre intrarile de marfa, eu seara semnez o foaie cu cantitatea de marfa ce intra×pretul, doar atat. Ei au cheile de la magazin, dar mi-au zis k pot aduce un expert sa dovedeasca ca cheile nu au fost folosite de 20 de ani. Acum patronii imi zic sa lucrez la ei 5 ani gratis, ca daca nu ma da in judecata si o sa fac puscarie. Ce portita de scapare am? Cum pot dovedi k nu sunt in legalitate? Ma pot da afara sau eu imi pot pune demisia? Pot face o plangere la politie sau la ITM? Vand tigari la bucata, ma pune sa spal salamurile si sa le pun in vanzare din nou, nu dau bon fiscal pentru toata marfa vanduta, etc...Va rog, ajutati-ma, sunt disperata!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 18 Noiembrie 2016
Conform legii inventarul se face anual si nu din 4 in 4 ani. Este greu de crezut ca pierderea a fost doar din acest an. Patronii nu va pot obliga sa lucrati 5 ani gratis. Daca nu dau bon fiscal inseamna ca marfa ar ramane in magazin pe stoc. Bineinteles daca a intrat cu documente. Puteti sesiza ITM cu privire la aspectele prezentate.
Buna ziua,

Inventarierea se face anual, nu la 4 ani. Vedeti aici [ link extern ] /

Dvs ati semnat ca exista o lipsa pe baza unui proces verbal sau ca ati cauzat dvs lipsa?

Oricum mie mi se pare ca exista multe ilegalitati facute de societate, ilegalitati la care si dvs sunteti coautor. Totusi, firma vrea sa va oblige la munca fortata 5 ani ceea ce e tot ilegal. Sfatul meu ar fi sa nu acceptati conditiile lor absolut nejustificate si sa apelati la un avocat caruia sa ii aratati inclusiv respectivul proces verbal (incercati sa faceti rost de o copie) si care va ajute sa va aparati daca e nevoie.

Succes,
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2016
Dana Fatol, Avocat
Rosuzy a scris:

....Ma pot da afara sau eu imi pot pune demisia? ....


Puteti fi concediata sau puteti sa solicitati incetarea c.i.m. prin demisie.


Daca nu se elibereaza bon fiscal , sesizarea se depune la ANAF/Politie si nu la ITM care nu are competenta in acest domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dana512 dana512 lucrez ca vanzatoare de 4 luni la un magazin cu costume si camasi ptr barbati.sefa mea de magazin mia zis de cateva zile k pana la sfarsitul saptamanii primim ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune dorina carmen dorina carmen lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul otonel otonel Este vorda de situatia in care se afla sotia mea si am zis sa intreb pentru ceva sfaturi inainte de a ajunge la declaratii al politie sau tribunal. A lucrat ... (vezi toată discuția)