avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dosar ajutor incalzire in sistem centralizat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dosar ajutor incalzire in sistem centralizat

Buna ziua, ma numesc L. Diana, din Iasi, sunt parinte singur si am venituri de 175 lei/luna reprezentand pensia alimentara a copilului si 84 lei alocatia de stat, drept pentru care in data de 08.11.2016, am depus dosarul nr 796-G/08.11.2016 pentru subventie la incalzire in sistem centralizat cu urmatoarele documente:
1. certificat nastere minor.
2. carte de identitate,
3. declaratia tipizata,
4. declaratie financiar,
5. hotarare judecatoreasca privind incredintarea minorului,
6. extras de cont,
7. contract de comodat pentru adresa la care am solicitat ajutorul de incalzire.
Astazi, vineri, 19 nov 2016, am fost sunata de o angajata a DAC-ului care mi-a spus ca nu-mi poate aproba dosarul pentru incalzire deoarece adresa de pe buletin nu coincide cu adresa pentru care am cerut subventia. In acest caz, de ce imi trebuia un contract de comodat la adresa respectiva? Mai mult decat atat, in momentul in care i-am cerut sa se recomande, mi-a inchis telefonul. Mentionez ca dna respectiva a facut referire la legea in speta, ori eu am studiat O.G. 27/2013 de modificare si completare a OUG nr.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, respectiv prevederile H.G. nr.778/2013, inainte de a depune dosarul si nu se mentioneaza nicaieri ca adresa din buletin trebuie sa coincida cu adresa unde locuiesc si pt care cer subventia si pentru care am contract de comodat. Fiind de specialitate, va rog sa-mi spuneti daca am sau nu dreptul la subventie si ce pot face in continuare pentru a-mi putea fi aprobat dosarul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BDia , utilizator 17:28, 22 Noiembrie 2016
Aveti viza de flotant la adresa unde aveti contractul de comodat si sunteti inscrisa in cartea de imobil?

Daca raspunsul este afirmativ atunci opinia mea este ca aveti dreptul la ajutor.

Aveti in vedere ca viza de flotant demontreaza adresa de resedinta si un drept de folosinta, asa cum prevede art. de mai jos pe.
Contractul de comodat demonstreaza doar dreptul de folosinta.
Pana la urma este o chestiune de interpretare, inscrierea in cartea de imobil si obtinerea vizei de flotant fiind o obligatie care deriva din dreptul de folosinta obtinut prin contractul de comodat.

O solutie ar fi sa prezentati o adeverinta de la asociatia de proprietari (daca exista) in care sa se consemneze ca sunteti inscrisi in cartea de imobil.

Daca este cazul solicitati o audienta la nivelul conducerii primariei.

Art. 6. - (1)-Ordonanta Guvernului nr. 27/2013
f) locuinta de domiciliu sau de resedinta - constructia cu destinatia de locuinta aflata in proprietatea titularului ajutorului ori inchiriata sau asupra careia exercita un drept de folosinta in conditiile legii, situata la adresa inscrisa in actele de identitate ale membrilor de familie sau, dupa caz, adresa la care persoanele sunt inscrise in cartea de imobil si sunt luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2016
cyan, moderator
Pana una - alta, eu zic sa mergeti pana la DAC (langa Casa sindicatelor) si sa cereti o audienta la conducatorul unitatii. Sunt convins ca o sa va aprobe dosarul.
Daca nu, mergeti in audienta la dl. primar si o sa primiti sumele si pentru perioada neacordata.
Va multumesc.

Pe formularul tipizat de la DAC, completat cu toate datele, Asociatia de proprietari a avut obligativitatea de a pune stampila si semnatura presedintelui, de a mentiona cate camere si cate persoane exista la adresa respectiva. Dupa umila mea parere, cred ca acest lucru este o recunoastere a faptului ca locuim la adresa respectiva, nu? Nu am viza de flotant pe buletin, nici nu stiu daca as putea face asta fara proprietarul apartamentului care imi este parinte dar este netransportabil. Voi incerca cu adeverinta de la asociatie. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2016
Adriantot, moderator
Nu am cunostinta ce contin documentele care trebuie depuse pentru obtinerea ajutorului de incalzire dar daca exista confirmarea asociatiei de proprietari atunci in mod evident aveti resedinta la adresa respectiva.
Cel mai probabil functionarul primariei se "leaga" de adresa inscrisa in cartea de identitate.
Motivul refuzarii dosarului il puteti afla mergand la DAC dar parerea mea este sa va duceti si cu o adeverinta de la asociatie care sa confirme ca sunteti inscrisi in cartea de imobil (si cu argumentul din art. 6 privind inscrierea in cartea de imobil), asta ptr a nu face mai multe drumuri.
Daca va solicita viza de flotant atunci puteti solicita serv. de evidenta populatiei ca politistul de proximitate sa se deplaseze la domiciliul dvs. si al parintelui ptr a confirma acordul proprietarului pe cererea de solicitare a vizei de flotant.
Multumesc. O seara frumoasa.

Alte discuții în legătură

Subventie caldura ! chriss08 chriss08 Buna ziua/seara, doresc sa adresez si eu o intrebare celor competenti in domeniul acesta. Locuiesc intr-un apartament in constanta al unei rude si astazi am ... (vezi toată discuția)
Subventie pentru caldura delicatete delicatete As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Se depun actele pentru subventii la incalzire si se completeaza un formular pe proprie raspundere. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu a unei rude ligia86 ligia86 Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care a divortat de sotie si s-a mutat in casa bunicilor fara nici un act de proprietate. Acum ... (vezi toată discuția)