avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare adunare generala

Buna seara . A fost organizata o adunare generala extraordinara in cadrul unei asociatii de proprietari . Un grup de initiativa ,a adunat semnaturi ,a intocmit convocatoare,tabele ,ordine de zi ,imputerniciri , a organizat ,a luat hoatarari .
Iata insa ,aceasta este contestata in instanta pentru ca : pe acelasi convocator au fost incluse ambele adunari generale ( prima convocata si a doua reconvocata in 24 de ore 20 si 21 oct ) ,adica ar fi trebuit convocatoare pentru fiecare dintre ele .
Hotararile ag au fost redactate ,semnate de membrii comitetului executiv ales si afisate la fiecare scara de bloc ( se invoca anuntarea fiecarui locatar )
Stie cineva vreo speta in care instantele au invalidat asemenea adunari generale .Din punctul meu de vedere ne aflam in prevederile legii
Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 09:30, 3 Octombrie 2019
Este necesar pentru fiecare adunare generala sa existe convocator separat
Buna ziua .
Eu asa vad lucrurile conform principiului legii 230/2007 :
* proprietarul trebuie sa fie anuntat din timp (7zile ) ,
* sa i se spuna despre ce este vorba ( ordine de zi ) ,
* cand are loc dezbaterea ( data din convocator ) ,
* locul in care se va desfasura dezbaterea (locatia unde se tine adunarea ) ,si
* ora la care vor avea loc aceste dezbateri (ora din convocator ) .
Fiind vorba despre aceeasi adunare,cu aceeasi ordine de zi ,la aceeasi locatie , proprietarii fiind informati prin convocator si tabele nominale referitor la ordinea de zi .... , instanta va considera ca trebuie sa fie convocata fiecare adunare separat ?
Nu le vad bine conform legii ?
Multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca la prima adunare convocata nu s-a intrunit cvorumul sigur ca se reconvoaca adunarea generala in termenul stabilit de lege.
Aceasta reconvocare trebuie anuntata ca si prima prin anunt la afisier si/sau prin alte mijloace: fluturasi in cutiile postale, anunt pe siteul asociatiei...
De ce trebuie clar anuntata aceasta reconvocare printr-un anunt separat de anuntul primei convocari?
Cred ca este simplu: prima convocare a fost cunoscuta de toti iar reconvocarea este cunoscuta doar de dei care participa la prima, de cei prezenti, fara ca ceilalti sa poata afla daca adunarea generala a avut loc, a fost statutara sau nu.
Avand in vedere ca peste 50% nu au fost prezenti la prima, este evident ca acestia nu au de unde sa stie ce s-a aintamplat. Asa ca nu vor veni nici la reconvocata nestiind daca s-a reconvocat sau nu. Spun asta pentru ca in primul anunt nu cred ca s-a spus clar, ferm ca prima se anuleaza si ca de fapt cea reconvocata va fi adunarea la care se vor lua hotarari. Probabil ca s-a anuntat ceva de felul: "in situatia in care la data de 20 nu avem cvorum, reconvocam adunarea generala in 21". Pai eu daca nu am participat in 20, de unde sa stiu ca vom avea adunarea reconvocata in 21?
Multumesc,
Sa inteleg ca proprietarul nu are nici o o problema privind drepturile si obligatiile sale referitor la realitatile din condominiu ?
Pana la urma , adunarile generale ii privesc personal ,sunt pentru problemele tuturor ,pentru rezolvarea lor, adica conducerea asociatiei , dupa ce merge din usa in usa ,informeaza in scris toti proprietarii despre ce se doreste a se discuta ,locul,ora,locatia nu pot locatarii sa vina la doua adunari (convocata si reconvocata )?
In momentul semnarii tabelelor stiu ca exista posibilitatea neindeplinirii cvorumului ,au vecini, sediu,administrator ,stiu datele complete ale reconvocarii ,pot informa daca vin sau imputernicesc pe cineva ....etc .
Am convingerea ca 90% dintre adunarile generale ale asociatiilor de proprietari convocate nu se tin la prima "strigare" si reconvocarea este pe acelasi convocator .Sigur ,probabil nu sunt contestate si in acest caz merg mai departe .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarile dumneavoastra sunt un strigat de revolta dar atat legea cat si logica ne obliga sa facem lucrurile asa cum este firesc.
Eu va intreb inca odata: de unde sa stiu eu ca proprietar ce am avut o problema urgenta in prima zi de coinvocare a adunarii generale, ca s-a desfasurat sau nu acea adunare generala? A doua zi sunt acasa, sunt disponibil dar nu stiu daca se mai tine sau nu adunarea generala. Si tot asa nu stiu nici ceilalti 60-80% dintre vecinii mei care nu au participat la prima adunare.
Sigur ca si-n situatia in care afisati anuntul cu reconvocarea este posibil sa vina sub 50% dar macar ati facut ceea ce spune legea, adica i-ati convocat, i-ati instiintat pe toti despre aceasta reconvocare si nu mai au nici o sansa sa va actioneze in instanta pentru ca nu i-ati convocat.

Alte discuții în legătură

Convocare / reconvocare adunare generala extraordinara a proprietarilor emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Poate avea loc Adunarea Generala Extraordinara reconvocata la numai o ora dupa prima convocare, daca proprietarii au fost instiitati simultan cu ... (vezi toată discuția)
Ag asociatii proprietari ContSters206845 ContSters206845 La AG reconvocata este obligatorie pe langa afisarea la avizier a convocarii si tabelul nominal cu semnaturi ? In legea 230,nu se specifica acest lucru,iar ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)