avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare adunare generala

Buna seara . A fost organizata o adunare generala extraordinara in cadrul unei asociatii de proprietari . Un grup de initiativa ,a adunat semnaturi ,a intocmit convocatoare,tabele ,ordine de zi ,imputerniciri , a organizat ,a luat hoatarari .
Iata insa ,aceasta este contestata in instanta pentru ca : pe acelasi convocator au fost incluse ambele adunari generale ( prima convocata si a doua reconvocata in 24 de ore 20 si 21 oct ) ,adica ar fi trebuit convocatoare pentru fiecare dintre ele .
Hotararile ag au fost redactate ,semnate de membrii comitetului executiv ales si afisate la fiecare scara de bloc ( se invoca anuntarea fiecarui locatar )
Stie cineva vreo speta in care instantele au invalidat asemenea adunari generale .Din punctul meu de vedere ne aflam in prevederile legii
Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 09:30, 3 Octombrie 2019
Multumesc domnule Adriantot !
Voi afla curand cum interpreteaza instanta aceasta situatie ,pentru ca un fost presedinte ,in loc sa participe,sa ajute,sa fie util ,a ales sa stea dupa colt si a contestat deciziile adunarii
:offtopic:
@dumitru suiu

V-ati gandit sa intrati in politica? Pentru ca vad ca aveti talent de politician.
Vasazica ne intrebati daca e corecta anuntarea convocarii si reconvocarii AG pe acelasi anunt, vi se raspunde ca trebuia sa fie doua anunturi si aici se termina topicul.

Ei, nu, dv. incercati sa trageti spuza pe turta dv. invocand dezinteresul proprietarilor etc. etc., facandu-ne sa fim de partea dv., pentru ca aveti dreptate la acest capitol, si lasand senzatia in final ca problema initiala (cea cu afisul) ar putea fi usor interpretata, astfel incat sa va dea dreptate si la proplema initiala. :) Talent de politician ....

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Am gasit din intâmplare acest topic. Super exercitiu de logica. Felicitari !

Adriantot a scris:

Eu va intreb inca odata: de unde sa stiu eu ca proprietar ce am avut o problema urgenta in prima zi de coinvocare a adunarii generale, ca s-a desfasurat sau nu acea adunare generala? A doua zi sunt acasa, sunt disponibil dar nu stiu daca se mai tine sau nu adunarea generala. Si tot asa nu stiu nici ceilalti 60-80% dintre vecinii mei care nu au participat la prima adunare.
Sigur ca si-n situatia in care afisati anuntul cu reconvocarea este posibil sa vina sub 50% dar macar ati facut ceea ce spune legea, adica i-ati convocat, i-ati instiintat pe toti despre aceasta reconvocare si nu mai au nici o sansa sa va actioneze in instanta pentru ca nu i-ati convocat.

Textul art. 14, alin. 5 din H.G. nr. 1588/ 2007 e unul dintre cele mai clare articole de lege, puțin cam dur, dar ... legea-i una pentru toți. Acel Tabel Nominal Convocator este OBLIGATORIU SĂ FIE SEMNAT DE TOȚI PROPRIETARII MEMBRI AI ASOCIAȚIEI, altfel orice judecător va anula retroactiv orice hotărâre luată în acea așa-zisă Adunare Generală ilegal convocată ! Eu am găsit vreo 10 spețe în care șefii Asociațiilor de Proprietari au pierdut „cu brio” astfel de procese, cu obiectul „Nulitate Absolută Act Juridic” !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Instanțele vor cere să vadă dacă există acel T.N.C., dacă au semnat toți proprietarii pentru luare la cunoștință, în caz contrar se vor aduce la dosar dovezile semnării Confirmărilor de Primire a Scrisorilor Recomandate trimise celorlalți proprietari care n-au semnat tabelul Convocator.
Dacă nu se dovedește faptul că au fost convocați (anunțați) TOȚI PROPRIETARII din Asociație, Instanțele vor anula retroactiv hotărârile votate ilegal în acele așa-zise Adunări Generale convocate ilegal.
Astfel, se vor anula și contractele celor care lucrează pentru Asociație, dar se vor storna și sumele impuse ilegal pe listele lunare de plată, știind că ele s-au bazat pe niște procese verbal ANULATE RETROACTIV DE CĂTRE INSTANȚELE DE JUDECATĂ.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare / reconvocare adunare generala extraordinara a proprietarilor emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Poate avea loc Adunarea Generala Extraordinara reconvocata la numai o ora dupa prima convocare, daca proprietarii au fost instiitati simultan cu ... (vezi toată discuția)
Ag asociatii proprietari ContSters206845 ContSters206845 La AG reconvocata este obligatorie pe langa afisarea la avizier a convocarii si tabelul nominal cu semnaturi ? In legea 230,nu se specifica acest lucru,iar ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)