avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere auto

Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto tot de aici l-am cumparat,am contract de cump-vanz facut de un notar spaniol ( notarul a fost la puscarie la proprietarul masinii sa semneze) ,acum ma intereseaza sa fac radierea si sa o inmatriculez pe numele meu in Romania , cum pot sa obtin radierea daca el este inchis in puscarie.
Si colac peste pupaza ieri am fost la mare (alicante) si mi sau furat toate actele inclusiv talonul masinii .pot sa obtin alt talon in Romania fara proprietar cu contractul de vanz-cump.va rog ajutati-ma.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pbmice , utilizator 15:26, 13 Octombrie 2009
Avand in vedere ca autoturismul nu este in evidenta autoritatilor din Romania,
autoritatile nationale nu detin informatiile necesare si documentele care sa dovedeasca provenienta autoturismului.Trebuie sa desfasurati demersuri in localitatea /tara unde a fost intocmit talonul .Pierderea actelor inclusiv ale autoturismului este dovedita prin document emis de catre autoritati?
In eventualitatea existentei de document justificativ,puteti solicita avocatului care are cunostiinta despre locatia unde se afla proprietarul autoturismului , care sa consimte semnarea unei procuri in numele dvs.,prin care sa puteti solicita noile documente ale autoturismului.
In mod normal radierea se face o data cu noua inmatriculare, deci practic daca aveti toate actele masini si contractul de vanzare cumparare+ certificatul de neurmarire fiscala a proprietarului, nu mai aveti nevoie de prezenta fostului proprietar la inmatriculare, dar situatia dv este mai delicata si mai incalcita un pic ....ce nu inteleg cum de contractul de vanzare cumparare a fost intocmit de un notar spaniol ? a fost incheiat in Spania contractul?....Nici cartea masini nu o mai aveti?
da masina este cu numere definitive de romania,de constanta,eu sunt din arad,dar locuiesc in madrid de 6ani .Atunci proprietarul masinii a venit in vacanta in spania cu masina si a facut o prostie si a intrat in puscarie asa am intrat eu in posesia masinii . cvc a fost facut de un notar spaniol da doar aici in spania sa facut tranzactia.si mi sa furat doar talonul masinii( am un document de la politia nationala de aici cum ca mi sau furat documentele),cartea o am.dar nu am certificatul fiscal acela trebuie sa-l obtin eu cand merg in romania sau?
Buna ziua in primul rand va rog din suflet sa-mi dati un sfat ca nu stiu ce trebuie sa fac ,incotro sa ma duc.
expuneti concret documentele pe care le mai detineti

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,am o nelamurire foarte mare. in primul rand sunt rezident in Spania si am cumparat o masina cu numere de inmatriculare de romania de aici ( putin ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto purchaser purchaser Am pus in vanzare autoturismul meu personal si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez cu viitorul cumparator din momentul in care am cazut de acord si ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)