avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere auto

Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto tot de aici l-am cumparat,am contract de cump-vanz facut de un notar spaniol ( notarul a fost la puscarie la proprietarul masinii sa semneze) ,acum ma intereseaza sa fac radierea si sa o inmatriculez pe numele meu in Romania , cum pot sa obtin radierea daca el este inchis in puscarie.
Si colac peste pupaza ieri am fost la mare (alicante) si mi sau furat toate actele inclusiv talonul masinii .pot sa obtin alt talon in Romania fara proprietar cu contractul de vanz-cump.va rog ajutati-ma.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pbmice , utilizator 15:26, 13 Octombrie 2009
Buna ziua,
Am si eu o problema cu radierea unei autobasculante.
Masina este pe PJ si am vandut-o in 2008 unei PF. Am fost la finante pentru radiere in octombrie 2009, am luat certificatul fiscal si mi s-a spus ca imi trebuie factura de vanzare in original emisa dupa data emiterii certificatului fiscal - octombrie 2009.
De ce nu mi se poate radia de la finante masina care a fost vanduta in 2008?
De ce nu ati radiat-o in 2008?
Omisiune, neglijenta.
Aveti obligatia legala sa solicitati radierea in termen de 30 de zile de la instrainare autovehicul,nu a-ti reusit din vina dvs,nu invinuiti autoritatile.
Incercati sa contactati persoana careia in 2008 i-ati vandut masina si faceti o noua
factura de vanzare -cumparare,pe care intermen legal sa o depuneti la autoritatea fiscala
Multumesc pt raspuns.
Nu dau vina pe nimeni, stiu ca trebuia facuta atunci, dar din neglijenta nu am facut-o.
Vroiam sa stiu cum pot proceda acum, pentru radiere.
Am vorbit deja cu respectivul cumparator si voi reface factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,am o nelamurire foarte mare. in primul rand sunt rezident in Spania si am cumparat o masina cu numere de inmatriculare de romania de aici ( putin ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto purchaser purchaser Am pus in vanzare autoturismul meu personal si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez cu viitorul cumparator din momentul in care am cazut de acord si ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)