avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... instanta competenta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

instanta competenta

Urmeaza sa contestam o adresa de infiintare a popririi in calitate de tet poprit (CPF)
Ma puteti ajuta cu instanta competenta (suma este 200,000 ron)? Tribunalul?

Ce se intampla daca inregistrez cererea la o instanta care nu este competenta? se declina competenta?

MUltumesc!

Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:50, 31 August 2009
instanta competenta pentru solutionarea contestatiei este judecatoria. tribunalul teoretic ar trebui sa-si decline competenta, de obicei se respinge cererea ca fiind gresit introdusa.
Contestatia trebuie depusa la instanta care a judecat cauza.Puteti sa spuneti mai multe detalii? persoana fizica?persoana juridica?
Competenta este judecatoria.
Chiar daca cererea este indreptata gresit, instanta isi va declina competenta si va trimite spre solutionare aceleia care este competenta.
catalin ciobanu a scris:

instanta competenta pentru solutionarea contestatiei este judecatoria. tribunalul teoretic ar trebui sa-si decline competenta, de obicei se respinge cererea ca fiind gresit introdusa.


Nu este corect ca tribunalul sa respinga cererea intr-un astfel de caz, ci sa o trimita la instanta competenta spre solutionare.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am introdus cererea la o alta instanta dmdc dmdc Am introdus o cerere de chemare in judecata pentru acoperire prejudicii.Prejudiciul este de 2 miliarde 200milioane.Mi s-a calculat taxa judiciara in valoare de ... (vezi toată discuția)
Competenta tribunalului sau a judecatoriei mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am contestat actele de executare in Tribunal, pe legea 554/2004 iar în întâmpinare, ANAF a cerut declinarea competentei catre Judecatorie. Îmi ... (vezi toată discuția)
Pot sa inaintez o cerere de revizuire inaltei curti de casatie si justitie? mihami mihami Intr-un dosar la contencios am castigat la Tribunal, insa la Curtea de Apel am pierdut, pe \"motiv\" ca am solicitat anularea unei decizii tardiv, pe ... (vezi toată discuția)