avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cui i se elibereaza anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cui i se elibereaza anexa 24

buna ziua,eu am foat casatorita,am 2 minori cu fostul sot de care am divortat inainte de decesul lui,cu totii am locuit in casa construita de noi dar in curtea socrilor.Fostul sot mai are 4 frati care mi-au dat declaratii de neacceptare pt mostenire.Eu am adunat toate actele necesare dezbaterii succesiunii dupa fostii socri,dar de la primarie mi-a fost eliberata doar dupa fostul socru anexa24 care este primul decedat(a fost eliberata pe numele unui cumnat pe care l-am platit pt a o elibera),dar de la primarie nu mi-au zis ca imi trebuie si dupa soacra deoarece e decedata dupa socru.Acum notarul imi cere anexa24 si dupa soacra si primaria nu imi elibereaza mie anexa,zice ca doar unul din fiii soacrei au dreptul(cumnatul imi cere bani pt a o lua).daca fostii cumnati au renuntat eu nu am dreptul sa cer anexa,am un minor care are buletin.ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: tabangina , utilizator 19:16, 20 Noiembrie 2016
Avand in vedere ca dvs. ati divortat de sot inaintea decesului acestuia, atunci nu aveti vocatie succesorala nici dupa fostul sot si nici dupa fostii socrii.

Dar, copilul dvs. are vocatie succesorala dupa bunici, venind in numele tatalui sau care a decedat.

V-a trebui sa faceti demersurile la primarie numai in numele fiului dvs. sau, daca acesta este major, v-a trebui el sa le faca, pentru obtinerea anexei 24.
multumesc mult pt timpul acordat,deci primaria trebuie sa elibereze anexa24 copilului meu care are 15 ani.Inseamna ca nu trebuie sa aduc unul din fostii cumnati pt a cere anexa.Dar demersuri la primarie inseamna cereri sau ceva de genu' si trebuiesc adresate primarului sau unui anumit functionar?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal succesiune tabangina tabangina buna ziua,am nevoie la notar pt dezbaterea succesiunii dupa fostii socri si fostul sot cu care am 2 minori,de certificatul fiscal al celor 3 decedati.anexa 24 ... (vezi toată discuția)
Curatela minor ginataban ginataban buna ziua,pt a elibera anexa 24 dupa fostii socri si fostul sot care sunt decedati am nevoie de curator minori.eu eram divortata de fostul sot inainte de ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal pt succesiune tabangina tabangina buna ziua,dupa fostii socri si fostul sot pot cere certificat fiscal,daca am fost divortata de fostul sot inaintea decesului sau?mentionez ca fostii socri sunt ... (vezi toată discuția)