avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violenta domestica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violenta domestica

Buna ziua,
Va scriu disperata deoarece am o prietena care traia de cativa ani cu iubitul ei.Nu mai mergeau lucrurile intre ei si acum 2-3 saptamani au avut o discutie si ea i-a zis sa se desparta.A plecat de la ea urmand sa isi mai ia din lucruri sapt asta.Joi asta a venit sa isi ia din lucruri, dar a venit la ea la usa batand tare si urla d sa deschida( lucrurile trebuia sa le ia din garaj), dadea cu picioarele urland.Ea era cu un coleg in apartament si a deschis de frica ca se aude in tot cartierul.Fostul era cu un cutit in mana si cand a vazut-o cu acel coleg a vazut negru si incepuse sa o ameninte ca o omoara.Colegul a plecat,dupa ce s-au imbrancit si fostul a ramas singur cu prietena mea.A dezbracat-o si a inceput sa o loveasca peste tot cu cotorul de la cutit fiind f lung, pe spate,coaste si sa dea in ea.Are vanatai peste tot si o doare tot.A soart 2 usi si un tv.Dupa care i-a facut poze goala si in halul in care era , pe care le are pt a o santaja.
De frica nu vrea sa dea declaratie:((((..si noi prietenele ei nu stim ce sa facem pentru a o ajuta.Maine isi ia certificat de la IML, dar la politie nu stiu daca da declaratie.Noi putem face ceva?Poate primi un ordin de protectie sau interdictie?Sfatuiti-ma deoarece ea este socata si mie mi este frica sa nu se termine urat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GabrielaC81 , utilizator 08:19, 22 Noiembrie 2016
Sa mearga urgent la politie sa depuna plangere penala, trebuia sa sune la 112 de atunci.
Multumesc mult!!! Astazi dupa multe rugaminti a mers la politie, dar vroia sa obtina doar restrictie pentru individ si nu plangere penala si cum una fara alta nu exista....dl politist a sfatuit-o sa scoata de la iml certificat care oricum dureaza 21 de zile,sa schimbe yala si daca se mai vine la ea sa sune direct la 112.Multumesc mult de raspuns!
Dar nu pot sa nu remarc "barbatia" colegului care a plecat lasand un animal cu cutit sa-si faca de cap. De ce n-o fi sunat el la politie nu am nicio explicatie.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari, santaj, bataie... Vlad_B Vlad_B Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie... Am si eu o problema destul de grava cu un tip care nu imi da pace de cateva luni.... Sa va povestesc ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor ContSters227688 ContSters227688 In seara de 17-18 octombrie ma aflam la domiciliul iubitului meu iar in jurul orei 1 am inceput sa ne certam din cauza fostului meu prieten. A inceput sa ma ... (vezi toată discuția)
Se poate in acest caz ordin de restrictie? ContSters459634 ContSters459634 Buna ziua! Am nevoie de ajutor!! Nu stiu cui m-as putea adresa,am avut o problema cu un baiat care acum e major la o zi de nastere acum 2 ani cand ambii eram ... (vezi toată discuția)