avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit persoana decedata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit persoana decedata

Buna ziua
As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns
Mama mea este decedata din anul 2004 dar totusi cei de la taxe si impozite ma obliga sa platesc impozit pentru ea.cum este posibil asa ceva si ce as putea face ,m-am trezit cu o suma destul de mare la impozit pe numele ei,desi sunt la zi cu impozitul . Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
mlaura81, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:23, 12 Decembrie 2016
Pe chitante trebuie sa fie numele unuia sau altuia. De asemenea trebuie sa apara cota de proprietate 1/2 sau 1/1.
Pe chitanta apare numele tatalui deoarece au spus ca nu pot emite chitanta pe numele unui decedat ,dar am si chitantele foarte vechi si tot pe numele tatalui sunt emise .
stimate user, rezolvare consta, asa cum v-am mai ărecizat, in dezbtaerea succesiunii dupa mama dvs, apoi schimbarea rolului fiscal pe numele mostenitorilor ammei dvs.Indferent pe cine apare chitanta in momentul de fata, atat timp cat nu dezbateti succesiunea dupa mama o sa aveti aceasta problema.
Multumesc
vedeti ca de cam 2 ani au impartit: inainte era suma pe sumele sotului, intreaga. Acum ambii proprietari au roluri si trebuie sa plateasca pe jumatate impozitul.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2016
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit apartament platit doar pe numele unuia din proprietari danaistratescu danaistratescu Buna ziua, O familie sot - sotie au cumparat in 1969 un apartament. Pe contractul de cumparare figurau ambii. Pe vremea aceea, in 1969, la Administratia ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Deschidere pozitie de rol nominal unic LexDar LexDar Salut, Detin in posesie un imobil cu constructii. Acesta a fost in posesia mamei, fara a fi trecut la pozitia sa de ROL. Mama a platit impozit pentru el, in ... (vezi toată discuția)