avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutirea de impozit pe veniturile din salarii - ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutirea de impozit pe veniturile din salarii - programatori

Buna ziua,

Pentru ca administratorii baze de date, analistii, inginerii de sistem in informatica, inginerii de sistem software, managerii de proiect informatic, programatorii, proiectantii de sisteme informatice, programatorii de sistem informatic sa beneficieze de scutirea de impozit pe veniturile din salarii, conform prevederilor Ordinului nr. 217/4172/1348/835/2015 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator, se pot lua in considerare si diplome de licenta din urmatoarele domenii:
- drept, filologie, teologie, inginerie (orice tip), limbi moderne aplicate,
- colegiul de 3 ani
- colegiu de 3 ani + studii de masterat ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 16:56, 22 Noiembrie 2016
Doar prima categorie se incadreaza in prevederile respectivului ordin, care, conform art. 1 alin. (1) lit. c), impune detinerea unei diplome acordate dupa finalizarea unei forme de invatamant superior de lunga durata/ciclului I de studii universitare de licenta. Colegiile de 3 ani, finalizate cu examen de absolvire si nu de licenta, nu sunt asimilate ciclului I.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
Buna ziua,
Mai am o neclaritate:
cum pot interpreta conditia impusa de legiutor referitoare la "detinerea unei diplome acordate dupa finalizarea unei forme de invatamant superior de lunga durata sau...."?
Multumesc!
Nu inteleg la ce va referiti. Ce anume va este neclar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere impozit programatori 17Carmen 17Carmen Ma intereseaza daca deducerea de impozit aplicata programatorilor se aplica si persoanelor care au finalizat studiile superioare dar fara examen de licenta. (vezi toată discuția)
Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit it confuzii Stefan131 Stefan131 Buna Ziua, As dori sa știu dacă am dreptul la scutire dacă: 1. Am terminat Facultatea de Mecanica. 2. Profesez în domeniul IT de mai bine de 6 ... (vezi toată discuția)