avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acordul vecinilor pentru a deschide o sucursală ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acordul vecinilor pentru a deschide o sucursală Asociație?

Bună ziua,

Doresc să deschid o sucursală a unei Asociații culturale (în același oraș în care este deschisă și Asociația) pentru a muta acolo o parte din activitate. Spațiul destinat sucursalei va fi închiriat de Asociație de la o persoană fizică. Am nevoie de acordul vecinilor pentru a deschide sucursala acolo?

De asemenea, am găsit mai multe informații contradictorii legate de înregistrarea sau nu a sucursalei în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor. Este ogligatoriu acest lucru sau este suficientă o Hotărâre AGA?

Vă mulțumesc și vă doresc o zi cu spor!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:25, 19 Iulie 2017
Da.
In ceea ce priveste inregistrarea sucursalei, asta tine de alta sectiune a forumului.
Sucursala nu trebuie operata in actele constitutive nici prin judecatorie, dar trebuie inregistrata fiscal ca sediu secundar. Daca prin activitatile care urmeaza sa le desfasoare in acel spatiu schimba destinatia locativa a acestuia, atunci da, ar trebui acordul vecinilor, insa unele organe fiscale nu verifica asa ceva ca nu au temei legal, nu e ca la sediile de firme...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucursala ong acord vecini monicajung82 monicajung82 Buna ziua! Vreau sa infiintez o sucursala pentru un ONG. Din ce am citit, e necesara hotararea AGA si depunerea declaratiei 061 la ANAF (avem sub 5 angajati). ... (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare punct de lucru a unui srl cu sediul in strainatate Irinace Irinace Am rugamintea daca poate cineva sa imi lamureasca urmatoarea problema: o companie cu sediul social in strainatate are infiintata o sucursala in Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Filiala suciu_diana suciu_diana Buna ziua, Potrivit OG 26/2000 o fundație nu poate înființa decât filiale. Intrebare-poate totuși să aibă, pe lângă sediul social, o alta locație ... (vezi toată discuția)