Problema este mai complexa si nu ma pricep mai deloc. Situatia sta in felul urmator:
Bunicul meu este bolnav grav (posibil cancer) si vrea sa imi lase pe numele meu casa+teren. Eu de abia am implinit 18 ani, bunica inca mai traieste dar este de acord cu acest lucru.
Acum partea complexa, bunicul este din partea mamei, noi (eu+mama+tata+bunica) am avut grija de el si inca avem, intotdeauna ne-am avut bine. Chestia este ca bunicul are 3 copii(mama+sora+frate), dar el vrea sa imi lase doar mie mostenirea. (eu fiind nepot )
Noi nu ne-am gandit pana la asta acum pana nu mi-a zis bunicul si ma intereseaza ce trebuie sa fac ca sa intru in posesie.
Din ce stiu eu si din ce am mai citit pe aici, poate lasa testament, dar acesta poate fi atacat de catre ceilalti 2 fii, poate fi contract vanzare-cumparare, dar si acesta poate fi atacat pe motiv de neplata a banilor, cea mai buna situatia ar fi un fel de contract vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct sau ceva de genul, dar aici este cu o conditie si nu stiu exact cum este.
Mai este o problema: am inteles ca costa ceva acest contract, adica taxa care in cazul acesta ar fi de aproape 5000 RON sau cam asa si noi nu prea mai avem acesti bani dat fiind faptul ca cheltuim cu bunicul foarte mult.
Cum sa facem sa fie cat mai ieftin si sa nu poate sa fie atacat in instanta ?
Nu stiu sigur, dar eu cred ca in cazul mortii lui totul ar trebuii sa ramana bunicii, dar din ce am mai auzit s-ar imparte in parti egale intre bunica si 3 copii.
Nu am consultat pana acum notar sau altceva.
Astept un raspuns si intrebari pentru alte detalii in caz ca nu s-a inteles.
Multumesc mult !
Nu se poate face vanzare-cumparare de bunuri imobiliare fara numar cadastral si fara inscriere in Cartea funciara.
Familia mea face acum acte pantru vanzarea unei case cu teren in mediul rural si am cheltuit deja 4500 ron, iar in momentul vanzarii trebuie sa platim si impozitul catre stat pe venitul realizat din vanzare.
Mostenire
monica_elena
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)