avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua! bunica a decedat acum 5 ani si nu sa facut succesiunea. Ea a avut 3 copii, doi dintre ei au decedat dar la randul lor au copii. In momentul de fata se vrea deschiderea succesiune dar una dintre parti tot amana invocand lipsa banilor. Care ar fi solutia?
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 10:57, 1 Septembrie 2009
Solutia este sa mergeti la notar , sa depuneti actele pentru dezbaterea succesiunii si notarul va cita toate partile care au dreptul. Daca nu se prezinta in termen de 6(sase) luni de zile partea respectiva va fi decazuta din drepturi ca renuntatoare la succesiune prin neacceptare!
Asta este solutia pe cale notariala.
Mai exista si solutia pe cale judecatoreasca dar poate dura mult mai mult timp!
SUCCES!
=D>
Cine plateste taxele succesorale are drept de regres contra celolrlalti mostenitori -- deci nu este necesar, ca toti sa contribuie la taxele succesorale -- aceste trebuie doar platite.
In masura in care celelalte parti doresc sa dezbata succesiunea si sunt de acord sa suporte ei cheltuielile -in prima faza- pot merge la instanta si sa dezbata succesiunea indiferent daca unul din mostenitori doreste sau nu sa se prezinte la instanta in vederea dezbaterii succesiunii. Singra conditie este sa arati domiciliul/locuinta stabila acelei parti si sa fie citata legal.
Costurile pe care le vor avansa in cursul judecatii vor putea fi recuperate ulterior pe calea cheltuielilor de juecata.
Daca inteleg bine situatia descrisa, mostenitorul respectiv nu doreste sa renunte la partea lui, dar nu are banii necesari pentru taxe.De unde o sa plateasca atunci cheltuieli de judecata?
De ce nu intrebati totusi un notar, ca sa calculeze cat e de plata si cat revine rudei respective, poate ca nu e o suma atat de mare si va putea face fata.
Trebuie facute succesiuni dupa fiecare generatie si stabilite drepturile fiecaruia, daca sunteti cu totii de acord rezolvati pe cale notariala, daca sunt divergente, mergeti in instanta, asa cum vi s-a aratat mai sus.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face mostenitori in aceasta situatie ? Boscu Gheorghe Boscu Gheorghe Buna ziua,in luna septembrie 2018 a decedat unchiul din partea tatalui meu,tata fiind si iel decedat.Sotia unchiului decedat nu vrea sa faca succesiunea pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)
Succesiune aelemarac aelemarac Buna ziua, 1. Dupa cat timp de la deces se poate face succesiunea?(deces in 1981) 2. Unde pot gasi un testament al persoanei decedate?(holograf sau prin ... (vezi toată discuția)