avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retinere permis necordare prioritate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retinere permis necordare prioritate

a fost incheiat un proces verbal pentru neacordare de prioritate, si s-a retinut permisul de conducere, insa speta este urmatoarea: soferul se afla pe banda 2 de circulatie vrand sa mearga pe sensul inainte, la trecerea de pietoni a acordat prioritate pietonului care se angajase in trecere dinspre dreapta catre stanga, iar din stanga catre dreapta se angajase in trecere alti pietoni. Care este temeiul legal in baza caruia se poate argumenta ca soferul avea dreptul de trecere, deoarece pietonii ce veneau dinspre stanga spre dreapta nu ajunsele la limita de acordare de prioritate???? am cautat in oug 195/2002 si in regulament si nu am gasit nimic concludent. un articol care sa mentioneze care sunt regulile de trecere a pietonilor si de acordare a priotitatii????
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 11:32, 3 Septembrie 2009
Termenul de contestatie este de 15 zile, de la data primirii procesului verbal, conform OG nr. 2/2001 aprobata si modificata.
Regulamentul de aplicare a OG 195/2002, mentioneaza ca prioritatea se acorda pietonului angajat in traversare pe sensul de mers al autorismului.
In cazul in speta practic, daca pietonul ar fi fost pe banda intâi si autoturismul pe banda a doua (numai pe acelasi sens de mers) si nu a oprit sa acorde prioritate, conducatorul auto este pasibil de sanctionare. Se sanctioneaza conducatorii auto care stinjenesc pietonul aflat in traversare. Adica il obliga sa se opreasca din traversare, ca sa treaca autoturismul. Astfel de sanctiuni se probeaza fie cu inregistrari video, martori, fie cu declaratia pietonului pus in pericol de politie. Deci, cred ca puteti incerca contestarea procesului verbal.
Mult succes!
Daca va aflati in interiorul termenului de 15 zile lucratoare promovati contestatie
Aceiasi sugestie, daca sunteti in termen promovati contestatia. Nu prea au mijloace de proba in atare situatii, si cu atat mai mult ca sunteti indreptatit, din cate am vazut in relatarea d-vostra.
stimata carmen,PV a fost semnat de catre dvs?
rubrica observatii este completata?.
exista consemnat in PV martori care sa confirme cele constate de organul de politie ?
Puteti promova contestatie, daca sunteti in interiorul termenului de 15 zile , cu sanse mari de a avea cistig de cauza.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru neacordare de prioritate pitrici pitrici Buna seara, Azi 18.03.2010 circulam pe calea Dorobanti dinspre Charles de Gaulle iar la semaforul de la dorobanti am facut dreapta, un pieton se angajase in ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - "neacordare de prioritate unui pieton" ContSters303549 ContSters303549 Buna seara, Haideti sa va impartasesc experienta de astazi dimineata. Fiind pe DN5, Bucuresti - Giurgiu, in localitatea Jilava, oprit fusai de domnul ... (vezi toată discuția)