avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACT ADITIONAL LA CIM, OBLIGATORIU??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACT ADITIONAL LA CIM, OBLIGATORIU??

Buna seara!

Sunt angajat , cu CIM , intr-o companie privata( medic) cu contract
pe 7 ore pe zi, conform legislatiei in vigoare. De curand, angajatorul,invocand lipsa de personal, ne-a solicitat sa lucram 8 ore/zi, mentionand ca ne va forta sa semnam un act aditional la CIM, prin care sa impuna noul program de lucru, amenintand ca cine nu este de acord, va fi dat afara.
As dori sa stiu daca acest lucru este legal, iar daca da, care este baza legala. Multmesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:56, 27 Noiembrie 2016
1. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

2. Nimeni nu poate fi obligat sa semneze un act juridic contra vointei sale.

3. Nesemnarea acelui act nu poate constiui, d.p.d.v.legal, motiv de concediere, dar pot exista anumite sicane ale angajatorului pentru a va da demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta la locul de munca urgent anca019 anca019 Buna ziua, Am primit o oferta pt alt post, dar acest post nu imi convine. ce se intampla daca refuz oferta, ce implicatii are asupra mea? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Modificare cim MembruNou MembruNou Buna ziua. As dori un raspuns cu privire la urmatoarea situatie: Lucrez ca inginer productie la o firma automotive de cativa ani cu un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Program schimbat din cauza epidemiei Loredana080 Loredana080 Bună ziua! Începând cu ziua de 18 martie programul de lucru mi-a fost redus de la 8 la 5 ore ,urmând ca și salariul să îmi fie redus,evident. Ni s-a ... (vezi toată discuția)