avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune instanta modificare program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune instanta modificare program vizita minor

buna ziua, rog rezolutie pe urm speta: minor de 8 ani cu program vizita stabilit prin conventie notariala, se depune in prezent actiune pe judecatorie pt modificare in sensul ca duminica seara sa aduca copilul mai repede la domiciliul mamei ( ora 18 in loc de 21)., argumentate de faptul ca minorul tb pregatit cu temele, igiena, etc pt a doua zi de scoala si coroborat cu faptul ca pe masura cresterii acestuia si pretentiile scolare cresc.
Avand in vedere ca in ultimul an , copilul a dar dovada de mare instabilitate emotionala in sensul ca a fost pus in situatii de genul:
- la 2 luni de la divort ii face cunostiinta cu o noua femeie din viata tatalui
- copilul are tulburari de comportament la scoala , tatal este invitat la discutii
- tatal activ pe site-uri de matromoniale
-tata care nu interactioneza deloc cu copilul inafara weekend-ului dedicat , nici nu il intereseaza de scoala, ce face , cum este, stare de sanatate ,etc
- schimbare domiciliu recent, mutare in chirie=> stare de familie deteriorata cu parintii=> unde si cum va sta copilul in weekend avand in vedere ca acesta lucreaza si sambata. Va rog info in acest sens, ce motive/probe/inscrisuri pot aduce pt cele mentionate mai sus, el nefiind de acord cu schimbarea pr de vizita ca ca il incurca duminica- ducand copilul in diverse locatii si imposibilitate predare asa de repede catre domiciliul mamei.

multumesc
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:23, 28 Noiembrie 2016
De cat timp sunteti divortati ?
Buna ziua,
Invocarea tuturor acestor argumente,
Un raport psiho social, eventual o ancheta psihologica solicitata,
martori.
Solicitati si ajutorul unui avocat care sa va sprijine si care sa invoce mai aplecat interesul superior al minorului.
Actiune in instanta daca nu e deacord prin buna intelegere.
Modificarea programului este in functie de dovezi, cum anume dovediti dv. ca are nevoie copilul de revenirea la locuinta lui la ora 18 si nu 21, de ce era in interesul sau anterior ora 21, ce s-a modificat, cat timp a trecut de la conventie etc.
Femeia din viata tatalui nu are relevanta in privinta programului, la fel activitatea tatalui pe saituri de diverse.
Nu se intelege cine l-a invitat pe tata si la ce discutii.
Este de vazut cum puteti manageria situatia in interesul copilului, totul depinde de intreaga situatie de fapt.
a trecut mai bine de 1 an, diferenta e ca pe atunci copilul era la gradinita acum e clasa pregatitoar
trebuia sa fiti prevazatoare, programulnu l-ati stabilit pt gradinita, ci si pentru mai tarziu. Si asa, pentru un copil de gradinita care are baie de facut, e tarziu sa vina acasa la ora 21.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita cristi.a cristi.a Buna ziua, Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea ... (vezi toată discuția)
Am o problemă cu conducerea de la grădinița unde învață fetița: refuză să-mi ofere informații, documente, contractul de studii și fotografii. pot face plângere penală împotriva lor? Iuret Iuret Hristos a înviat. Am o problemă cu grădinița unde învață fetița noastră. Deoarece mama copilului mi-a refuzat să îmi ofere informații , documente , ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)