avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare.

Bună seara!

Fiţi vă rog amabili şi spuneţi dacă un bugetar care avea gradul/treapta II în 2008, să poată fi trecut la gradul I?

Având în vedere că cei care aveau gradele/treptele 3,4 sau 5 în momentul când a intrat în vigoare legea 330/2009( 1.01.2010), au trecut automat la gradul/treapta II(abrogată şi ea) dar prin OUG 1/2010 se specifică acelaşi paragraf:

"Art. 4.
1. Începând cu luna ianuarie 2010, întregul personal din sectorul bugetar încadrat în autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 2 alin. (1) şi (3) din Legea-cadru nr. 330/2009 va fi reîncadrat corespunzător tranşelor de vechime în muncă şi pe funcţiile corespunzătoare categoriei, gradului şi treptei profesionale avute la 31 decembrie 2009.
2. La funcţiile de execuţie unde s-a redus numărul de grade sau trepte profesionale, reîncadrarea personalului ale cărui grade sau trepte profesionale au fost eliminate se face la gradul sau treapta profesională imediat următoare celei eliminate, iar salarizarea se face cu menţinerea salariilor avute la 31 decembrie 2009"
Lege abrogată prin legea cadru 284/2010 în vigoare.

Astfel cei de pe treptele 3,4,5, au ajuns să aibă aceaşi treaptă cu cei de pe a II a. Ar fi corect să rămână acea diferenţă, prin reîncadrarea şi celorlalte trepte existente. Aştept cu interes răspunsuul dvs. Vă mulţumesc!

Alte discuții în legătură

Reducere trepte profesionale pentru contractuali buia buia scuzati ca vorbesc despre contractuali la sectiunea functionari publici, dar cred ca cei care lucreaza cu functionarul cunosc bine si legislatia pentru ... (vezi toată discuția)
Informarea prealabila la reincadrarea personalului conf. lg. 330/2009 marienuta marienuta In Anexa II/2 pct.I din Legea 330/2009 apare functia de medic sef sectie cu cele 2 grade care anterior acestei legi (in OU 115/2005) nu era prevazuta. Salariul ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)