avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Schimb sau vanzare - speta
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Schimb sau vanzare - speta

Buna seara! Cine ma poate ajuta cu acesta speta? În speță, în ianuarie 2014 între A și B s-au încheiat contracte de vânzare prin care A a predat lui B un
autoturism și o garsonieră, o sumă de bani plătită în numerar la momentul încheierii contractului și o sumă
de bani plătită în rate, iar în schimbul acestora, în baza celui de-al doilea contract distinct de vânzare, B a
predat lui A un apartament cu patru camere, proprietatea sa.
Prin acțiunea introdusă în februarie 2016, reclamantul A a solicitat instanței rezoluțiunea contractelor de
vânzare pe motiv de vicii ascunse, restituirea bunurilor și a sumelor plătite, cu obligarea despăgubiri, din
cauza faptului că, după ce i-a fost predat apartamentul, în luna februarie 2015 s-au infiltrat mari cantități de
apă, care i-au deteriorat lucrurile, iar pe pereții încăperilor a apărut igrasie, bunul dovedindu-se a avea vicii
ascunse care îl fac impropriu întrebuințării. Din declarațiile martorilor (vecinii), s-a reținut că în urmă cu
câțiva ani, la subsolul blocului au fost inundații.
Q1: Care este natura reală a contratului încheiat în speță?
Q2: Este respectat termenul pentru acțiunea introdusă?
Q3: Ce hotărăște instanța?

Alte discuții în legătură

Rezoluțiune contract de vânzare-camparare apartament Myn1507 Myn1507 Buna ziua, In 2014 am achizitionat un apartament prin prima casa insa numai probleme mi-a facut. de cand l-am luat, am infiltratii, inundatii, umezeala, ... (vezi toată discuția)
Constructie noua-probleme Veronica Popescu Veronica Popescu Buna ziua! In ianuarie 2008, am cumparat un apartament la parterul unui bloc de doua etaje nou construit. Investitorul respectiv a facut totul pe persoana ... (vezi toată discuția)
Schimb apartament vicii pimani pimani Urmeaza sa fac un schimb de apartament cu o alta persoana fizica cu plata unei sulte din partea respectivului. ma intereseaza daca dupa ce semnez contractul de ... (vezi toată discuția)