avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Viitoarea fosta sotie vine cu actualul partener in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Viitoarea fosta sotie vine cu actualul partener in locuinta noastra comuna ...

buna ziua , am un divort inca nefinalizat la notar iar de curand am aflat ca sotia vine cu actualul partener in locuinta comuna ! mentionez ca vine in lipsa mea si ca aici locuieste si copilul nostru minor in varsta de 12 ani ! de asemenea trebuie sa spun ca am fost de acord ca ea sa ramana cu domiciliul la aceasta adresa cu toate ca ea nu mai locuieste aici de mult timp!
Ce se poate face legal in conditiile in care divortul se finalizeaza astfel... Are dreptul legal sa faca acest lucru ? Se poate face ceva ca sa impiedic venirea acestui om in locuinta mea (noastra )?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:54, 1 Decembrie 2016
Multumesc frumos pentru raspuns !!! Se pare ca am fost potcovit zdravan! puteti sa-mi spuneti va rog ce dovezi trebuie aduse in instanta la tagada paternitatii? va multumesc ! va fi nevoie de test ADN?

Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2016
Radum73, utilizator
Radum73 a scris:

va fi nevoie de test ADN?


Da.

Există și șansa de a scăpa de acțiunea în tagadă de paternitate, dacă „viitoarea fostă soție” a dvs. apucă să devină soția actualului partener INAINTE de nașterea copilului. (posibil ca ea să fi luat în calcul acest scenariu, dacă se grăbește cu divorțul).

Oricum ar fi, problema locuinței (bunului comun) o rezolvați printr-un partaj.
Nu are importantă locul unde il faceți (la notar sau in instanță). Are importanță modul în care îl faceți. Dacă ați stabilit cine ia casa și cine ia sulta, faceți partajul la notar. Dacă nu, ajungeți în instanță și va decide instanța cui atribuie casa și va plăti celuilalt sulta.

Cea mai bună varianta: vindeți și împărțiți prețul. (pare că niciunul dintre soți nu ar avea cu adevărat nevoie de locuința aceasta)

De fapt, nedumerirea mea, dacă încerc să pun cap la cap ce ați scris în primele 4 rânduri, este următoarea: copilul de 12 ani locuiește aici singur!? :-/

Cam așa rezultă, dacă spuneți că:
- ați aflat ce se întâmplă în lipsa dvs. (adică nu prea locuiți aici)
- copilul de 12 ani locuiește aici
- soția nu locuiește aici... dar vine și ea din când in când cu cine ziceți că vine.

Dacă alegeți instanța, trebuie să aveți grijă ce scrieți/rostiți. Altminteri riscați să pieriți pe limba dvs. fără prea mare efort al celeilalte părți.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2016
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu mama insarcinata CristianaPop2 CristianaPop2 Buna ziua, am o intrebare va rog. Sotul si sotia divorteaza la notar, moment in care sotia este insarcinata cu un alt partener (aceasta fiind despartita in ... (vezi toată discuția)
Declararea copilului rezultat dintre un partener necasatorit si mama casatorita miha2015 miha2015 Buna, Sunt casatorita din 2001,in 2004 rezultand un copil.In 2006 m-am separat de sotul meu.din acel an nu am mai avut nici un fel de relatie cu el in nici ... (vezi toată discuția)
Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)