avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copilul meu a fost muscat de cainele vecinilor in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copilul meu a fost muscat de cainele vecinilor in strada si fapta a fost clasata ca fapta nu exista

Buna seara.La incepul lunii lui septembrie copilul meu aflanduse in fata imobilului la joaca pe strada pe care locuiesc a fost atacat pe trotuar de cainele vecinilor un ciobanesc german.,suferind multiple plagi faciale si zgarieturi pe corp.A fost nevoie de ingrijiri medicale timp de 10 zile pana cand rana de pe pleoape s-a inchis complet.Am urmat cu plangere la politie urmand apoi la procuratura,cu declaratii a 2 persoane care sunt prieteni de familie a stapanilor acestui caine.Problema este ca acest caz a fost clasat ca fapta nu exista intrucat stapana cainelui a declarat ca animalul se afla in fata portii desi era iesit din curte pe trotuar iar stapanul a declarat ca el nu era acasa in acel moment si de fapt el a fost cel ce a luat cainele de pe copil.S-a intamplat in fractiune de secunda eu nu eram de fata intrasem pana in curte iar copilul meu se juca cu alt baietel acestia fiind supravegheati de mama si bunica acestuia.Persoanele respective au declarat ca erau cu spatele si ca nu au vazut nimic doar copilul meu plin de sange.Au urmat apoi zile de alergare intre politie ,spital,procuratura.Problema este ca in dimineata urmatoare ,sambata fiind ,m-am deplasat la sectia de politie din zona pentru a depune plangere (organele de politie s-au autosemnalat din momentul in care am chemat ambulanta si s-au prezentat fie la spital fie la fata locului luand declaratii la persoanele de fata) insa acestia nu au acceptat spunand ca e sambata si ca nu imi pot lua plangerea si sa revin luni.M-am prezentat luni dimineata ,din nou refuzand plangerea invocand un alt motiv gen ca cine se ocupa de caz nu este de servici.Am plecat si am revenit din nou dupa masa in jurul orei 15 fiind insotita si de copil si de mama mea si cu avocatul prin telefon si abia atunci cu multa vorba si cu insistari am reusit sa depun plangerea.In concluzie eunpot merge mai departe prin judecatorie pt a face dreptate mie si copilului meu?Intrucat mie legea (scuzati cu tot respectul) nu imi poate spune ca "fapta nu exista" intrucat copilul meu si in ziua de azi mai are ochiul vanat de la muscatura si cicatrici pe fata si pe corp si din ceea ce este prezent in raport doar 80% este adevarat.
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 14:47, 5 Decembrie 2016
Vă puteți adresa instanței civile, solicitând despăgubiri. Puteți inițial să invitați stăpânul câinelui la mediere și doar dacă refuză să mergeți la instanță.
Vorbim despre o răspundere civilă delictuală, stăpânul câinelui este răspunzător pentru prejudiciul cauzat copilului dvs., conform legii civile. Asadar, fapta există, fără însă a fi o faptă de natură penală.
Vedeti dv,singura recunoasteti
S-a intamplat in fractiune de secunda eu nu eram de fata intrasem pana in curte

In cazuri identice,parintii care nu au supravegheat minorul ,acesta suferind diferite vatamari,
au suportat sanctiuni pentru neglijenta
insa acestia nu au acceptat spunand ca e sambata si ca nu imi pot lua plangerea si sa revin luni.M-am prezentat luni dimineata ,din nou refuzand plangerea invocand un alt motiv gen ca cine se ocupa de caz nu este de servici

Refuzul de inregistrare plangere este abuziv,politia detine program non-stop in slujba cetateanului,si are obligatia sa inrregistreze succesiv si cronologic toate sesizarile,petitiile,
plangerile-urmand ca acestea sa fie ulterior verificate de catre personalul specializat
recunosc nu eram personal de fata dar erau alti 2 adulti .Asta nu se poate numi nesupraveghere intrucat se juca cu alt copil si fiind mama acestuia.Si copii se jucau prin fata portii avand vizibilitate asupra copilului meu
Stimata doamna, cu tot respectul, supravegheat sau nu de alti adulti, nu este normal ca un copil sa se joace in strada; la fel, nu este normal ca un caine - orice fel de caine, mare, mic, agresiv sau bland - sa aiba acces in afara curtii fara lesa. Nici nu e de inteles de ce se jucau copiii in afara curtii ... Si daca alergau si trecea o masina si-i lovea fiindca nu putea sa franeze la timp iar bunica/mama nu puteau face nimic, fiind cu spatele sau neavand o reactie fff rapida? Ce faceati? Cereati bani asiguratorului masinii pentru copilul ranit/mort?
Sincer, puteti cere daune morale si materiale si fara sa existe infractiunea. Dar chiar nu sunteti deloc vinovata? Repet, asta nu inseamna ca e ok ca oamenii sa-si lase cainele nesupravegheat si liber pe strada.
nu ati inteles contextul "strada".Ma refer ca aleea noastra este o alee inchisa pe care masinile care circula sunt doar ale celor care locuiesc,este o strada inchisa cu acces doar dintr-o singura directie.Si da nu este vina noastra a parintilor care ne lasam copiii cu varste cuprinse intre 6-10 ani a se juca in fata portilor noastre.Este vina aceluia care ameninta copiii cu asmutitul cainelui la ora 19 in plina vara care joaca mingea sau se plimba cu bicicletele.

Alte discuții în legătură

Adapost improvizat de caini la mine in curte Me and my dogs Me and my dogs Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati\" anonime\" , am primit inspectie ... (vezi toată discuția)
Incidentul s-a petrecut în felul urmator: pe data de 19.02.2022, ... MihaiDragomir MihaiDragomir Incidentul s-a petrecut în felul urmator: Pe data de 19.02.2022, am fost la țară , pentru a face parastasul tatălui meu. Mașina am parcat-o pe ... (vezi toată discuția)