avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Adapost improvizat de caini la mine in curte
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Adapost improvizat de caini la mine in curte

Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati" anonime" , am primit inspectie DSV . pt ca m-au gasit cu 8 caini fara microchip, mau amendat .si mi au DAT termen 5 zile sa au microcipez.
In plus au scrie in alt proces verbal, pe care m-au pus sa al semnez. Dar nu au vrut sa imi dea o copie. Acolo au scrie ca nu am conditiile impulse de lege si ca am termen 30 zile sa renovez tot.
Eu nu am bani nici macar sa platesc amenda.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 05:47, 14 Aprilie 2017
Iubitor de caini inseamna sa ai grija de 3-4 caini si nu de 50!!
Doar daca sunteti ONG ati putea ingriji mai multi.
Daca nu aveti bani pentru amenda de unde aveti bani pentru mancarea cainilor? Sa nu ajungeti o stire pe la tv.
Care este intrebarea dvs.?
Concret care este intrebarea dv ?
In momentul in care ati intentionat preluarea cainilor comunitari,era necesar sa parcurgeti procedura prealabila pentru obtinerea acordurilor necesare deschiderii unui adapost de caini
Daca detineti spatiu proprietate privata,incercati sa contactati ong care se ocupa cu protectia animalelor
Doamna, ca persoana fizica nu trebuie sa aveti cine stie ce conditii speciale (cum se impune ONG-urilor) ci doar conditii civilizate pentru caini si, implicit pentru oameni (scurgere, posibilitati de igienizare, eventual, tarcuri pentru separare, mancare suficienta si apa curata precum si vasele aferente ... chestii normale). NU va ganditi la ONG ca va complicati. ONG-urile au nevoie de autorizatie de la DSV si conditii speciale pentru adaposturi; aproape nimeni nu iese la liman fara cateva amenzi. Cat despre animale, trebuie sa fie microcipate si vaccinate antirabic si sa aiba carnete de sanatate cu vaccinurile la zi (anual); ar fi bine sa aiba si macar un DHPPI+L daca va puteti permite. Deparazitarile sunt necesare (intern/extern) dar nu vi le impune nimeni. Puteti incerca un deparazitant care merge extern (purici/capuse) si pe anumite tipuri de viermi interni ... ca sa iesiti mai ieftin.
Faceti o curatenie cum se cuvine si asteptati-i sa ... revina. Din pacate, in ceea ce priveste microcipurile, au dreptate.
Sper ca sunt si sterilizati cainii :)
Nu am nimic impotriva ingrijirii cainilor atata timp cat se desfasoara intr-un cadru legal si fara a deranja alte persoane dar cand sunt 50 de caini maidanezi nu mai este vorba despre iubire de animale ci de crestere a cainilor.
Aveti in vedere ca nu sunt caini de rasa care sa fie dresati, cainii maidanezi sunt agresivi chiar si cu cei care ii ingrijesc.
Recent am avut un caz in familie, o ruda care locuieste la curte si are un caine maidanez de aproape 10 ani a fost muscata (nu este prima oara), a ajuns la spital unde i s-a facut transplant de piele deoarece plaga a fost extrema, nu va mai spun urmarile. Iar cainele ala este ingrijit in cele mai bune conditii, beneficiaza de cea mai buna hrana.
Este optiunea fiecaruia ce doreste sa faca dar in opinia mea cresterea cainilor maidanezi implica riscuri majore.
Cred ca nu stiti despre ce vorbiti. Faptul ca un caine a muscat nu inseamna ca toti cainii musca. La fel si cu oamenii, daca unul e redus mintal si musca nu inseamna ca sunt toti redusi mintal si musca ... Ba la om e chiar mai rau: musca si nu doar cu dintii :(

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)