avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare pedeapsa - dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare pedeapsa - dosar penal

Buna,


In urma unor certuri am fost lovit si am dat acea persoana in judecata, aceasta fiind condamnata pentru lovire si alte violente la plata a 3000 de euro daune morale. Refuzand sa plateasca am si apelat la un executor judecatoresc, care a obtinut in instant executarea silita asupra acestuia. Persoana in cauza se pare ca si-a vandut imediat dupa proces bunurile imobile pe care le poseda ca sa nu fie sechestrate pentru plata acestei sume. Am doua intrebari:
1. Din moment ce este executat silit, acestuia i se poate sechestra vreun bun oricand, sau trebuie sa fie trimise somatii din timp in timp ca sa nu se prescrie (asta in cazul in care se prescrie)
2. Pot cere instantei sa preschimbe pedeapsa in cea cu executare daca pot demonstra ca se sustrage cu rea vointa platii daunelor?
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 12:15, 30 Noiembrie 2016
art.96 NCP alin.2 Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - revocarea suspendării executării pedepsei Jugariu Jugariu O pedeapsa de 5 ani cu suspendarea sub supraveghere poate fi revocata? Mentionez .ca decizia este definitiva (vezi toată discuția)
Am o condamnare cu supendae 2 ani pentru vatamare corporala grava..rezultat ... constantinopol1234 constantinopol1234 am o condamnare cu supendae 2 ani pentru vatamare corporala grava..rezultat dint-o situatie de autoaparare in care am dat un singur pumn ca sa ma apar .si tre ... (vezi toată discuția)
Urmărire penala Alex Coropca Alex Coropca Buna ziua,daca am o suspendare de 1 an si 6 luni si 2 ani de probatiune si in acest timp mai fac o fapta de exemplu lovire simpla fara ca victima sa aiba ... (vezi toată discuția)