avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare - cumparare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare - cumparare imobil ipotecat

Buna seara !
Parintii mei au achizitionat un apartament printr-o agentie imobiliara.In luna august s-a facut un precontract intre vanzator si cumparator, parintii mei dand un avans de 1000 euro. In acel precontract e stipulata data de 10 octombrie data eliberarii apartamentului si semnarea contractului.
Pe parcusul celor cateva luni, parintii mei l-au amenajat, l-au mobilat dar cu stupoare au aflat ca apartamentul este defapt ipotecat la o banca. Data de 10 octombrie a trecut iar proprietara se face ca ploua. Ba ca una, ba ca alta...si ca pot elibera apartamentul daca nu le convine ca ea nu poate ridica ipoteca !
Mama mea este bolnava de cancer si imi e frica de ce se va intampla daca "nebuna de proprietara" ii scoate afara, ei investind bani si facand mobila la comanda dupa dimensiunile apartamentului mic.
Ce se poate face in acest caz? Cine e raspunzator ? :sorry::sorry::sorry::sorry:
Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2016
Ioanacb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costel Badiu , utilizator 20:47, 6 Martie 2019
Antecontractul a fost facut la notariat sau la agentie? Din moment ce au aflat ulterior de ipoteca se pare ca la agentie, notarul nu ar fi incheiat antecontractul fara extrasul de carte funciara de informare in care aparea ipoteca. Contractul de v-c nu se poate incheia cu ipoteca pe apartament. Pot denunta antecontractul functie de clauze.
Daca partile ,pentru incheierea documentului s-ar fi adresat unui notar public ,acesta ar fi solicitat extras de informare din care ar fi aflat statutul imobilului si ar fi comunicat promitentului cumparator riscul la care se angajeaza prin incheierea promisiunii bilaterale
Sa inteleg ca e un caz pierdut, la fel ca banii dati avans si pe amenajare ?
Agentia nu ar fi trebuit sa stie ca acel apartament este ipotecat ?
Va rog indrumati-va, nu vreau:(( sa-mi vad mama terminata din cauza acestui apatament !:((
Bineinteles ca agentia trebuia sa stie de ipoteca . Vina apartine si parintilor pentru ca nu asteptat finalizarea tranzactiei si au inceput sa investeasca in reamenajare. Daca tranzactia nu se finalizeaza din vina vanzatorului (nu eidica ipoteca) acesta trebuie sa restituie dublul avansalui. Dar depinde de clauzele din antecontract de denuntare.
Pai nu au avut incotro, nu puteau sa stea fara o mobila de bucatarie, wc, geamuri , lustre !
Curios e faptul ca proprietara nu le mai raspunde la telefon, iar la ultima conversatie prin octombrie, le-a spus ca sa astepte mult si bine daca nu -i mai da 3000 euro ! Dar nu prin agentie sau notar ....
Am impresia ca parintii mei au fost inselati iar proprietara mana-nmana cu agentia .
Agentia nu se poate chema in instanta sau chiar proprietara ?

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)