avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Admitere in instanta înregistrări telefonice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Admitere in instanta înregistrări telefonice

Buna seara. Înregistrările telefonice făcute cu telefonul meu mobil in timpul conversației telefonice sunt admise ca proba in instanță? Mentionez ca din aceste convorbiri reiese faptul ca fosta soție nu respecta hotărârea judecătorească privind custodia comună a minorului , refuza sa imi dea copilul la noul domiciliu,si multe alte aspecte din care reies interdicțiile ei in relația mea cu copilul.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:33, 3 Decembrie 2016
Cred ca întrebarea mea era destul de clară. Daca acel tip de înregistrări sunt acceptate sau nu in a dovedi cele menționate. ....
Inregistrarile audio sunt enumerate in Cpc ca si mijloace materiale de proba.

Insa pentru a deveni proba la dosar (sa fie admisibile) este necesar ca ele să nu fie oprite de lege – nu există interdicții privind utilizarea înregistrărilor în procesul civil cu conditia ca ele sa fie obtinute legal, in justificarea unui interes personal si care sa nu aduca atingere drepturilor altor persoane; proba trebuie să fie verosimilă – se va putea contesta autenticitatea sau trucarea discutiei; proba trebuie să fie utilă – mai ales când circumstanțele nu permit niciun alt mijloc de probă (ex. nu sunt martori, nu există înscrisuri), o înregistrare audio-video poate deveni singura sursă de informații despre un pretins fapt sau act juridic; proba trebuie să fie pertinentă – legătura înregistrărilor cu pretențiile formulate într-un litigiu; proba trebuie să fie concludentă – o înregistrare, după verificări care să înlăture orice dubiu asupra autenticității sau contextului.

In practica, va veti lovi inclusiv de lipsa logisticii instantelor de judecata pt audia aceste inregistrari, mai ales in dosarele civile.
adryst28 a scris:

Cred ca întrebarea mea era destul de clară. Daca acel tip de înregistrări sunt acceptate sau nu in a dovedi cele menționate. ....

Nu ati inteles ce am zis.

Nu aveti ce proces sa deschideti daca aveti drept la vizita si se refuza dreptul.
Se executa hotararea.
Executarea silita nu este un proces si este irelevant ca se refuza dreptul dvs. pentru a se deschide executarea silita.

Deci, nefiind vorba de un proces intrebarea este fara obiect...
Observ ca nu intelegeti ca de fapt nu ati intrebat nimic...

In cazul dvs. nu se poate deschide un proces in care sa vreti sa dovediti ca nu va este respectat dreptul...si atat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituie sau nu proba in instanta o inregistrare audio? SorinIulian SorinIulian Intreb acest lucru pentru ca in cazul meu directorul firmei de asigurare Carpatica si-a dat acordul, verbal, in urma unei convorbiri telefonice cu service-ul, ... (vezi toată discuția)
Modalitati de dovedire a faptelor? Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Stim cu totii despre cazurile de abuz de incredere sau de situatii in care nu poti dovedi faptele cu inscrisuri sau martori. Astfel se ajunge la ... (vezi toată discuția)
Probele audio sunt admise corduneanu_marius corduneanu_marius buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat,probele audio sunt admise ,se iau in calcul intru-n proces?acum 3 saptamani mama a parasit copilul lasandu-mi-l in ... (vezi toată discuția)