avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completarea adeverintei de venit pt calculul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completarea adeverintei de venit pt calculul indemnizatiei de cresterea copilului.

Imi cer scuze ,dar revin cu problema completarii adeverintei de venit pt calcul indemnizatiei CIC, pt ca nu-s lamurita . Am de completat o adeverinta pt o salariata care a nascut pe 20 iulie 2009. Conform HG. 1682/2008,art. 19.1, alin (2) - se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni "anterioare nasterii copilului" si alin (4 )- pt luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat " in luna anterioara" celei in care s-a nascut copilul. Atunci de ce in adeverinta tip se incepe cu luna 1= luna nasterii copilului , adica in cazul meu , luna iulie. Am citit pe forum despre un caz in care venitul aferent lunii de la nr crt. 1, (iulie -luna cand s-a nascut copilul) nu a fost luat in calcul , ramanand astfel venitul din 11 luni ramase impartit la 12. Va multumesc pt rabdare si raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:15, 2 Septembrie 2009
Art. 4 din Noremele metodologice ale aplicarii legii baza de calcul este diferita dupa cum are loc reclacularea sau stabilirea indemnizatiei, ali n. 3 arata ca perioada pentru determinarea bazei de calcul se determina ca suma totala a veniturilor suma care se imparte la numarul de luni rezultate si astfel luna 1 nu este luata in calcul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Buna ziua.Ma numesc Mihaela si am cateva nelamuriri.1. Ajutorul pentru nastere, care nu este impozabil, conform Codului Fiscal, se ia in calcul la acordarea ... (vezi toată discuția)
H.g. nr. 1682/2008 Lavinia782000 Lavinia782000 Buna ziua! Va deranjez cu urmatoarea problema. Cum poate fi interpretat Art. 19[1]alin. 4 \"Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul ... (vezi toată discuția)
Stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului brendissima brendissima Daca detin CIM, deci am venituri salariale, si obtin, in paralel, venituri din activitati independente (comision asigurari, de ex, prin contract de mandat), ... (vezi toată discuția)