avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorie la intretinere de la proprietarul vechi!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorie la intretinere de la proprietarul vechi!

Buna ziua,
Ma numesc Rusu Constantin, sunt din Piatra Neamt si va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune:

Acum 2 luni am achizitionat prin Prima Casa un apartament.
Pentru dosarul pentru banca printre alte acte s-a solicitat de la asociatia de proprietari dovada ca nu sunt restante la intretinere, adeverinta eliberata de asociatie. Acum, cand am dorit sa ne apucam de renovare asociatia a solicitat inlocuirea apometrelor deoarece erau f vechi (apartamentul nu mai fusese locuit de cativa ani) si nu mai aveau omologare. La confruntarea apometrelor vechi cu situatia din registre a reiesit o diferenta de 70 de mc de apa rece, pe care acum asociatia doreste sa ne-o impute noua, noilor proprietari, pe motiv ca nu am verificat personal situatia consumului.
Intrebarea mea este: cum se poate impune cuiva plata unei datorii in conditiile in care din actul oficial (cu semnatura si stampila) emis de asociatie INAINTE de achizitionare reiese ca nu sunt datorii sau debite ale vechilor proprietari fata de asociatie, iar in apartamentul respectiv nu s-a locuit deloc (locuinta este intr-un stadiu avansat de degradare, fara mobila sau incalzire si apa calda). Din cate stiu reprezentantul asociatiei este OBLIGAT ca la un anumit interval de timp sa verifice indexurile declarate de proprietari, ceea ce evident nu s-a intamplat (fostii proprietari ne-au spus ca nu s-a venit la fata locului pentru verificare). Mai am o intrebare legat de atitudinea doamnei casiere de la asociatie, care s-a exprimat in fata sotiei ca "ar fi bine sa nu ne punem rau cu reprezentantii asociatiei" si a poftit-o afara din sediu pentru ca a indraznit sa ii ceara sa achite dumneaei acei 70 mc de apa rece. Ce cale legala este pentru destituirea ei din functie?
Cine trebuie sa achite contravaloarea diferentei de apa?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:48, 5 Decembrie 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa mergeti urgent la notarul unde ati incheiat contracul de vanzare cumparare si sa solicitati o copie de pe adeverinta data de asociatie si, daca la listele de intretinere apar datorii mai vechi va sfatuiesc sa formulati o actiune in instanta prin care sa solicitati sa se constate ca acele datorii nu sunt datorate si sunt trecute abuziv.
Nu platiti nimicba mai mult, formulati-le un punct de vedere scris prin care sa-i anuntati de acest lucru.
e suficient sa fie un administrator inteligent.
Cumparatorul incepe sa plateasca consumurile de la data intrarii in posesie. Ati notat indexurile de la apa si energie cand ati intrat in apartament?
Nu e nimeni obligat prin lege sa verifice apometrele din locuinte.
Inainte de a achizitiona apartamentul trebuia sa va notati indecsii apometrelor si sa le predati administratorului ca sa poata calcula consumul de apa vechiului proprietar pentru ultima luna cand acesta a locuit in apartament, cote pe care era obligat sa le plateasca.

Daca el nu a declarat indecsii din neglijenta sau cu intentie, ca stia ce stia, dv. aveati interesul sa va mutati intr-o locuinta fara datorii de niciun fel.
Platiti consumul vechiului proprietar pentru ca ati fost neglijent. Inca o data: nici administratorul, nici presedintele asociatiei nu sunt obligati ca la vanzarea unui apartament sa verifice apometrele. Este datoria cumparatorului sa se asigure ca nu va plati oalele sparte de vanzator.
Atat timp cat la incheierea documentelor de achizitie bun imobil asociatia a eliberat adeverinta care atesta inexistenta sumeor cu titlu de restanta,dv nu va revin la plata obligatii anterioare preluarii calitatii de proprietar al apartamentului
Incercati ca toate problemele inerente care apar in relatiile proprietar reprezentantii asociatiei de proprietari sa le solutionati cu decebntamibtelegere si cu toleranta
Nu se justifica o atitudine ostila,deoarece intr-un bloc de locuit in comun,mai de vreme sau mai tarziu apar situatii nepravazute care se pot solutiona rapid si eficient daca exista interes si relatii amiabile intre locatari
Un administrator de imobil nu se destituie de catre proprietari ,puteti eventual sa discutati cu presedintele de asociatie sa incercati sa clarificati problemele cu care va confruntati

Alte discuții în legătură

Abuzurile facute la factura de intretinere, nereguli la consumul de apa carmenpopovici carmenpopovici Intr-o luna am uitat sa dau indexul la apa rece si calda. Pentru luna respectiva mi s-au trect 15 mc de apa rece si 9 mc de apa calda, cu toate ca am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu ca administratorul să verifice o dată la 3 luni toate apometrele (indecșii și integritatea lor) din toate proprietățile aflate în cadrul unei asociații de proprietari flory_mr flory_mr Dvs. știați de obligația legală a administratorului de a controla o dată la 3 luni integritatea apometrelor și citirea indecșilor acestora din toate ... (vezi toată discuția)
Cum se ia in calcul pausalul? moisavali moisavali Buna ziua. Am o intrebare referitoare la cum se ia in calcul pausalul. Am un apartament contorizat la apa rece si calda. De cateva luni, mai precis din ... (vezi toată discuția)