avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuzurile facute la factura de intretinere, nereguli ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuzurile facute la factura de intretinere, nereguli la consumul de apa

Intr-o luna am uitat sa dau indexul la apa rece si calda. Pentru luna respectiva mi s-au trect 15 mc de apa rece si 9 mc de apa calda, cu toate ca am auzit ca trebuia sa mi se estimeze un consum mediu conform istoricului de consum. Luna urmatoare am dat indecsii. si stupoare. pe a II luna cu toate ca dadusem indecsii iar mi s-au trecut 14,5 mc apa rece si 6 mc apa calda. Consumurile sunt pt 2 persoane.
Cand am intrebat pe ce baza s-a facut calculul mi-a ras in nas. Unde sa ma adresez ?
La politie ? (este un furt)sau in instanta ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:34, 26 Aprilie 2012
Conorm legii 230/2007 : Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Faceti o cerere Presedintelui Asociatiei si cereti sa va arate facturile si consumurile care au stat la baza calcularii listei de intretinere.
Indexurile Dumneavoastra trebuie sa fie la fel ca indexurile pe care le au cei care au facut calculul.Oricum este un abuz din partea lor,la pausal trebuiau sa va treaca 5 mc de apa rece de persoana iar apa calda 4 mc de persoana.
Normal ar fi la asociaţia de proprietari după aceea la OPC....Nu înţeleg totuşi...aveţi contor la apă caldă pentru că acolo este vorba de căddură nu de consum de apă...
Politia nu se implica in solutionarea de astfel de situatii
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces,la cerere ,la documentele acesteia

Totodata in temeiul art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 Proprietarii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si ,eventual sa o conteste la presedintele de asociatiei de proprietari in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Daca intampinati dezinteres sau refuz de raspuns,puteti sesiza oficial serviciul specializat din primarie
@manolescu...
OPC nu are autoritatea si limita de ompetenta sa primeasca si sa solutioneze astfel de probleme de la nivelul asociatiilor de proprietari
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
ynocentta, utilizator
@carmenpopovici,
Pentru luna in care nu ati dat indexul vi s-a pus la plata 15 mc de apa rece si 9 mc de apa calda, asa cum spuneti. Pai asa a estimat administratorul. Care-i nemultumirea dumneavoastra? Conform istoricului cat ar fi trebuit sa va puna la plata, mai mult sau mai putin?
Apoi, luna urmatoare, ati dus indexul. Si vi s-a pus la plata 14,5 mc apa rece si 6 mc apa calda, asa cum spuneti. Acum care este nemultumirea? Aceste consumuri corespund sau nu corespund cu indexul apometrelor, cu diferenta de index?
Atunci cand exista apometru si se cunoaste indexul nu mai conteaza numarul de persoane.
Numarul de persoane poate fi avut in vedere doar in luna cand nu se cunoaste indexul.


@thran spuneti ca:
Oricum este un abuz din partea lor,la pausal trebuiau sa va treaca 5 mc de apa rece de persoana iar apa calda 4 mc de persoana.

Dupa cum va exprinati este un abuz din partea administratorului oricumar fi procedat, nu? Fiti totusi bun si spuneti-ne cine a stabilit, unde sunt stabilite acele consumuri de 5 si 4 m.c. de apa de persoana? Nu cred sa existe vreo reglementare la nivel national in acest sens. Iar daca ar fi sa va credem ca ar trebui trecut cate 4 m.c de persoana apa calda, pai inseamna ca administratorul chiar s-a inselat ca a trecu pentru doua persoane doar 6 m.c. in loc de 2 x 4 = 8 m.c., daca cititi cu atentie.
In asociatia noastra, in lunile in care nu se cunoaste indexul, se trec pe lista cate 7 m.c. apa rece de persoana. Asa am stabilit prin regulamentul de gestionare a consumului de apa adopatat in comitetul executiv si pe care-l gasiti la "Documente utile" in partea dreapta a cestei pagini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Calcul consum apa contorizata atunci cind nu se comunica indexul eugen82 eugen82 intr-un bloc doar citeva apartamente sint contorizate pt. apa ; daca intr-o luna nu se comunica indexul pentru un ap. contorizat, ce consum se trece? care ... (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)