avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Bun ramas dupa insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Bun ramas dupa insolventa

Buna ziua, am intrat intr-un context de imprejurari in posesia unei masini pe care doresc sa o inmatriculez si sa ii platesc darile. Detin actele in original. Insa situatia masinii este "ciudata". La politie apare pe firma de leasing iar la financiar apare pe firma care a achitat leasingul dar care intre timp a fost trecuta in insolventa (banuiesc ca trecerea in proprietate nu a mai fost facuta). Cei de la leasing au spus ca leasingul s-a incheiat in 2013 si au predate actele catre firma. Firma a intrat in insolventa in 2014 iar insolventa s-a incheiat in 2015, lichidatorul mi-a spus ca masina nu a fost gasita in patrimoniul firmei iar administratorul nu a predate actele si masina, iar acum nu mai are ce sa faca intrucat s-a descarcat de gestiunea firmei acum 2 ani. Raspunsul la ce e de facut a fost ca nu exista o legislatie bine pusa la punct pentru astfel de situatii. In present masina figureaza la fisc pe o firma radiata din registrul com acum 2 ani (in continuare se taxeaza impozitul- suma restanta este modica ca valoare), iar la politie figureaza pe firma de leasing. Incotro ma pot indrepta sau ce mai se poate face intr-o astfel de situatie? cu cine trebuie sa fac actele? cui ii revine masina in situatia data. Multumesc

Alte discuții în legătură

Actionarea in judecata de catre leasing mikaella_10 mikaella_10 Am o problema, daca ma puteti ajuta... Am avut o masina in leasing pe care mi-a luat-o leasingul pt neplata a 2 rate. Firma pe care a fost facut leasingul a ... (vezi toată discuția)
Masina pe firma radiata in leasing elena-10 elena-10 Buna seara As dori cateva pareri in legatura cu urmatoarea problema. Pe scurt, acum 4 ani am preluat un auto aflat in leasing de la o firma. Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Executare silita teodora g teodora g Buna dimineata! O societate comerciala a avut un leasing pe care l-a puerdut in anii anteriori. A predat masina si a platit si factura de daune. Intre timp a ... (vezi toată discuția)