avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui copilului minor

Buna seara! Am o problema care ma framanta de ceva vreme si nu stiu daca are o rezolvare si prin ce mod. Sunt divortata de 7 ani, am un baiat de 13 ani care e in custodia mea. Tatal copilului in acesti ani l-a vizitat foarte rar motivand ca nu are timp de el, sau...gasea anumite motive cum ca nu e in tara..etc. De 1 an aproximativ nu il mai cauta deloc, nici macar un telefon nu ai da sa se intereseze de existanta lui, mentionez ca nu de mult am aflat ca sa insurat si ca ar avea alta familie.....bun, asta nu ar fi o piedica zic eu sa nu dea un semn de viata copilului sau. Pensia alimentara trimite lunar acei 230 de ron. Vreau sa va intreb daca exista o cale sa trec numele copilului pe numele meu de fata, sau.....daca exista o cale chiar sa il decad din drepturile parintesti, pentru ca in fond si la urma urmei copilul are nevoie de parinte nu numai de bani! Din punctul meu de vedere acel om nu se poate numi "Tata" atata timp cat isi neglijeaza propriul copil de ani de zile. Va rog din suflet sa ma sfatuiti cum sa procedez si daca as avea vre-o sansa fie sa-l decad din drepturile parintesti, fie sa imi trec copilul pe numele meu de fata!! Va multumesc, astept cu nerabdare un raspuns!
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
roberta79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:18, 6 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. Daca doriti marirea pensiei, actionati-l in instanta.
2. NU PUTETI SA_L TRECETI PE NUMELE DUMNEAVOASTRA DE FATA FARA ACORDUL TATALUI. Chiar daca nu tine legatura cu minorul asta nu inseamna ca nu-i este tata ca nu l-ati facut prin inseminare artificiala sau cu tata necunoscut.
3. Decaderea din dreptrurile parintesti nu cred sa va fie admisa de instanta intrucat nu vad din descrierile dumneavoastra sa fi intreprins ceva care sa vatame major minorului.
4. Minorul a dat vreodata telefon tatalui? Are 13 ani deci stie sa foloseasca un telefon. Sau mama il invata sa fie mandru si sa nu se coboare sa dea un telefon tatalui?
Ma intreb, ce va deranjaza mai mult? Ca nu cauta copilul sau ca s-a recasatorit?
Doamna, nu distrugeti sufletul unui copil pentru nemultumirile dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul unui parinte... m1611 m1611 Buna ziua !! Sunt o femeie divortata cu un copil minor de 11 ani si locuiesc in Spania de 8 ani ( de 2 ani cu minorul) , iar fostul sot locuieste in Romania ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Adda1989 Adda1989 Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi Shera Shera Buna ziua, am si eu o intrebare, am un copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj, copilul a fost recunoscut de tata si imi este incredintat, iar tata ... (vezi toată discuția)