avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare concediu de odihna

Dupa ce perioada un angajat nou poate sa beneficieze de zilele de concediu de odihna la care are dreptul conform contractului de munca?

La contractul cu timp partial numarul de zile de concediu de odihna mai este egal cu numarul de zile de concediu pentru contractului cu timp normal?
Cel mai recent răspuns: sburlea corina , utilizator 21:55, 10 Ianuarie 2017
Numarul de zile de concediu de odihna este acelasi, indifferent de durata zilei de munca.
1. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

2. Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

3. Asadar, timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.
Multumesc pentru raspuns dar mai vreau sa stiu la ce perioada de timp dupa angajare eu pot sa-i acord concediul de odihna. Am un angajat nou si la nici o luna de la angajare mi-a cerut 3 zile din concediul lui de odihna.
Va multumesc.
Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea activitatii a anumita perioada de timp .. astfel ca se poate lua CO si dupa o luna de zile de la angajare, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu odihna teocris72 teocris72 buna ziua,ma intereseaza daca o persoana este angajata cu 4 ore ,(firma pt angajati acorda 22 zile lucratoare concediu odihna,) de cate zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru salariati cu timp partial IacobMary IacobMary Pentru salariatii cu timp partial concediul de odihna se calculeaza ca la cei cu norma intreaga? Daca salariatul lucreaza cu CIM la doi angajati, are dreptul ... (vezi toată discuția)
Zile concediu pentru jumatate norma ContSters290458 ContSters290458 Buna seara, sunt profesor cu norma intreaga, si informatician cu jumatate de norma.Intampin greutati la calculul zilelor de concediu odihna. De cate zile ... (vezi toată discuția)