avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reintregirea capitalului social.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reintregirea capitalului social.

Am o problema si vreau sa va cer ajutorul.
Trebuie sa intocmesc o hotarare aga din care sa rezulte reintregirea capitalului social al societatii. Mentionez ca societatea este pe actiuni.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
george-neagu, moderator
Ce intelegeti prin reintregire?
Se majoreaza capitalul social?
a_fleancu a scris:

Ce intelegeti prin reintregire?
Se majoreaza capitalul social?



da de la 450.000 la 900.000 un fel de reintregire deoarece in anul 2015 a fost 450.000 in insloventa pana la mijlocul lui 2016 iar acum facem o reintregire a capitalului
Care este modalitatea de majorare?
Imprumuturi actionari?
Actionari
Acum, in functie de structura actiunilor la acest moment si de valoarea acestora se va intocmi si hotararea - este nevoie de valoarea unei actiuni pentru a se stabili cat din suma adusa ca aport este alocata actiunilor noi emise si cat intra pe prime de capital; se va recalcula procentul fiecarui actionar in functie de aportul adus etc.
Este putin mai dificil de explicat cat timp nu am toate detaliile.
Ce pot sa spun cu certitudine este ca Registrul Comertului va va solicita o expertiza contabila extrajudiciara care sa ateste, printre altele, ca suma de bani care se aduce aport a intrat in societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ces. si marire capital srl prin ap. in natura ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL format din 2 asociati doreste sa efectueze marirea capitalului social, cu ocazia atragerii unui nou asociat ce va efectua un aport in natura (un ... (vezi toată discuția)
Srl-majorare capital social. in ce termen? adela05 adela05 La un SRL, hotararea prin care se face majorare de capital social, trebuie sa fie o hotarare a adunarii generale sau extraordinare? De asemenea, tot la ... (vezi toată discuția)
Reducere capital social brendyca brendyca Lucrez pt. o firma care doreste sa vanda un activ o cladire din panouri metalice.Capitalul social e format si din numerar +aport in natura ..exact aceasta ... (vezi toată discuția)