avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost prins cu dovada expirata de 3 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost prins cu dovada expirata de 3 zile

Am fost oprit de politie si aveam dovada expirata de 3 zile .depusesem cererea de prelungire si fusese aprobata dar nu am ajuns sa vizez dovada.Ce mi se poate intampla?
Dacă procurorul sau instanta de judecata v-au admis cererea de prelungire a dreptului de circulatie, iar la data cand ați fost oprit în trafic doar nu aveați ordonanța sau încheierea la dvs., în principiu nu ar trebui sa pățiți nimic.
In situatia in care cererea de prelungire a dreptului de circulatie nu era admisa sa nu acoperea si data la care ati fost oprit de politie, atunci ați savarsit o infractiune (art. 335 alin. 2 Cod penal)

Articolul 111 alin. 6 din OUG 195/2002
(6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.

Articolul 335 alin. 2 din Codul penal

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
Pai cei de la judecatorie au trimis cererea de prelungire la politie ca sunasem la judecatorie sa vad daca sa prelungit dovada dar nu am ajuns la politie sa o vizeze si acum astept de mai bine de 3 luni un raspuns daca mai imi dau dreptul la condus sau nu si nu stiu ce sa fac
Trebuie sa asteptati sa se dispuna o solutie in dosar, altfel riscati un nou dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere motocicleta cu permis cat.b Andrei088 Andrei088 Buna ziua, Anul trecut pe 23-08-2014 am condus o motocicleta fara a avea categoriea corespunzatoare si ma oprit politia. Iar anul acesta in 03.03.2015 am ... (vezi toată discuția)
Permis - prelungire dovadă înlocuitoare Milan1987 Milan1987 Dovada de inlocuirea permisului retinut se poate prelungi?? (vezi toată discuția)
Eliberare dovada cu drept de circulație RalucaDas RalucaDas Buna seara! M am confruntat cu 2 dosare penale. 1- circulând cu numerele provizorii expirate 2- circulând cu dovada expirata de 1 zi, ... (vezi toată discuția)