avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Procentul corect de plata zilelor legale libere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Procentul corect de plata zilelor legale libere

Buna ziua,
va rog sa specificati care este procentul corect de plata pentru zilele legale libere (respectiv 30.11.2016 si 01.12.2016), 200 % sau 300% si zi libera acordata.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 8 Decembrie 2016
In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru. (art.142 alin.2 C.mun.)

La nivel de angajator se poate decide, prin ccm aplicabil sau reg.intern, o valoare mai mare a acestui spor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere Lazear Lazear Pentru angajații care lucrează în zilele de sărbătoare legală, să zicem paznicii ,se aplică prevederile art 142? (vezi toată discuția)
Compensare ore sarbatoare legala deliadinu deliadinu Buna ziua, in retail pana anul trecut, conform contractului colectiv de munca la nivel de comert orele prestate in zilele de sarbatoare legale erau ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste ziua de 15 august ani355 ani355 Buna ziua, În data de 15 august merg la serviciu schimbul 3 de la ora 22 la ora 6. Stiu ca atunci cand se lucrează în zi de sărbătoare legală eşti ... (vezi toată discuția)