avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am o mare nedumerire
Discuție deschisă în Executare silită

Am o mare nedumerire

Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului si a asociatilor, fiind vorbade un S.R.L....am aflat asta de curand si sunt tare nedumerita.
Astept raspuns.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 15:50, 3 Februarie 2006
da.conform art.137 din legea 67/1995 actualizata.
scuze .legea 64/1995.
Ba frate nu mai bate campii.X-(
Sechestru pe averea administratorilor, cenzorilor si altor persoane ce fac parte din conducerea societatii ajunsa in procedura prevazuta de Legea 64/95, republicata si actualizata, nu se poate face decat in baza unei hotarari judecatoresti si numai pentru faptele prevazute la art. 137.;)
Nu va luati dupa Bodu ca nu stie nici el cum sta treaba.
Exista OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, rep.,:"> care, la art.27 zice:
" (1) Pentru obligaţiile de plată restante ale debitorului declarat insolvabil în condiţiile prezentului cod răspund solidar cu acesta următoarele persoane:
a) persoanele fizice sau juridice care, în cei 3 ani anteriori datei declarării insolvabilităţii, cu rea-credinţă, dobândesc în orice mod active de la debitorii care îşi provoacă astfel insolvabilitatea;
b) administratorii, asociaţii, acţionarii şi orice alte persoane care au provocat insolvabilitatea persoanei juridice debitoare prin înstrăinarea sau ascunderea cu rea-credinţă, sub orice formă, a bunurilor mobile şi imobile proprietatea acesteia. "
Prin urmare, daca debitorul principal (societatea comerciala) a fost trecuta in stare de insolvabilitate cf. CPrF, organele fiscale pot atrage, prin procedura ad-tiva, raspunderea solidara a pers. fizice care indeplinesc conditiile de mai sus. Se emite o decizie de stabilire a raspunderii solidare si pers. fizica poate fi executata silit. Evident exista posibilitatea unei contestatii la executare la instanta.
puiule e ceea ce prevede si legea 64/95, dar pentru asta trebuie o hotarare judecatoreasca.[;)]

Alte discuții în legătură

Inactivitatea fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legii ... (vezi toată discuția)
Legea 31/90 siempreska siempreska Buna! Exista cumva vreo modificare recenta in ceea ce priveste raspunderea personala a administratorului? Multumesc! (vezi toată discuția)