avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice salarizare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

salarizare

buna ziua
va rog sa-mi spuneti daca pentru o firma de comert , pentru vanzatorii de pe gestiuni , se poate face salarizare in functie de targhet , cu act aditional , cu un salariu de baza care e posibil sa fie diminuat sau crescut in functie de realizarea sau nerealizarea targhetului lunar impus de societate
Cel mai recent răspuns: alinacraciun , utilizator 14:19, 2 Septembrie 2009
Buna ziua.
Conform codului muncii si contractului colectiv de munca la incadrarea intr-o societate trebuie respectata clauza salariului minim garantat.
La acest salariu minim brut garantat se pot adauga sporuri, premii, bonificatii care pot sa aiba in vedere realizarea sau nerealizarea targetului lunar impus printr-un act aditional la contractulul de munca.

Daca incadrarea este pe gestionar, atunci se va stipula si o garantie ce trebuie constituita de acesta pentru a garanta eventualele lipsuri.

Salariul minim propriu-zis nu poate fi scazut, dar se poate aplica masura diminuarii acestuia (adica penalizare) in conditiile in care se decide conform regulamentului de ordine interioara pentru o abatere disciplinare. Insa aceasta procedura se face doar dupa indeplinirea unor reguli stricte de cercetare disciplinara, despre care trebuie sa fiti instiintati si sa vi se dea posibilitatea apararii.
Sigur ca se poate, este plata salariului in regie si in acord, depinde cum optati.
Dar puteti face un CIM cu un salariu fix, specificand si un cuantuum cu titlu de bonusuri, in functie de formula de calcul pe care o aplicati realizarii volumului de vanzari.
Mai mult va poate lamuri un economist care este specialist in normarea muncii si salarizarea personalului angajat.
noi suntem firma de comert; normarea nu se aplica doar la productie?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pt nerealizare plan Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, se poate retine din salariu 33% reprezentand penalizare pt nerealizare plan(aceasta fiind comunicat verbal).Contractul de munca fiind pe perioada ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic. Radu Comșa Radu Comșa Bună ziua. Întrebarea mea este. Dacă sunt încadrat pe cartea de munca cu minimul pe economie, dar primesc și bonusuri în funcție realizarea ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu ileanaB ileanaB Buna seara , Firma la care lucrez la angajare ( 2008 ) am semnat contractul individual de munca cu salariu brut de 1384.00 Ron + bonuri de masa si 21 zile ... (vezi toată discuția)