avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reprezentarea proprietarilor de catre dezvoltator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reprezentarea proprietarilor de catre dezvoltator

Buna ziua.
Sunt proprietar intr-un bloc construit in urma cu cativa ani. Dezvoltatorul (si constructor, in acelasi timp) detine inca multe apartamente. Nu avem asociatie constituita pentru ca dezvoltatorul nu vrea acest lucru. Facturile pentru utilitati sunt pe numele sau.
A ales singur persoana care sa asigure curatenia, fara sa ne ceara acordul, iar noi nu suntem multumiti de modul in care arata acum blocul.
De asemenea, a semnat ca reprezentant al asociatiei de locatari (! noi nu am constituit asa ceva) contracte de prestari servicii pentru bloc (firma pentru administrarea contabila, firma pentru diverse reparatii).
Cat de legale sunt aceste contracte?
Noi suntem obligati sa platim ceea ce decide el, desi nu am agreat asta?

Cel mai recent răspuns: wawri , utilizator 13:06, 13 Decembrie 2016
Scuzati, nu am mai deschis calculatorul...
Din 37 apart dezvoltatorul mai are 11. Plus vreo 6-8 sustinatori - proprietari pe care ii manipuleaza.
In asemenea conditii dvs. detineti majoritatea, chiar si fara proprietarii care il sustin. Totusi, ma gandesc ca cei 6-8 proprietari despre care vorbiti, trebuie sa se hotarasca la un moment dat in ce barca se urca. Vorbiti serios cu acestia.
In rest, incepeti procedura de constituire a as. prop. - vedeti ca in partea stanga a paginii, gasiti o asemenea procedura si nu tineti cont de ce zice dezvoltatorul, apoi odata constituita as. prop. va faceti propriile reguli si regulamente de functionare.
Sigur ca la momentul ”despartirii” de dezvoltator trebuie sa-i achitati toate utilitatile si serviciile prestate si achitate de dansul, dupa care toate contractele de furnizare a utilitatilor si serviciilor prestate, vor fi incheiate prin as. prop. nou infiintata.
Daca o sa mai aveti nevoie de sfaturi - nu ezitati sa ne contactati.
Succes!
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Sigur voi reveni cu informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate dezvoltatorul unui ansamblu imobiliar să fie și președintele asociației de proprietari? MuzaUrbana MuzaUrbana Buna ziua. As dori sa stiu daca unul dintre asociații unu grup de dezvoltatori imobiliari are dreptul sa fie si președintele asociației proprietarilor? ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator imobiliar - infiintare asociatie de proprietari Rusty Rusty Un dezvoltator imobiliar construieste un bloc de 35 apartamente. Dupa ce a vandut 5 apartamente, dezvoltatorul vrea sa se infiinteze asociatia de proprietari, ... (vezi toată discuția)
Dorim constituirea unei asociatii de proprietari ... fsiarazvan fsiarazvan Asociatie de proprietari Dorim constituirea unei asociatii de proprietari intr-un bloc nou unde momentan este dezvoltatorul . Blocul are 2 scari dar ... (vezi toată discuția)